NaslovnaForumRegistruj seTražiLista članovaPravilnikVideo pomoć Pristupi
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!

Natasa-Miljkovic.com - forum

Pravilnik


Pravilnik foruma Natasa-Miljkovic.comPoštovani posetioci i članovi sajta Natasa-Miljkovic.com,

Sledeći tekst sadrži pravila i uslove korišćenja ovog foruma.
Vi, kao njegov član u obavezi ste da se pridržavate svih navedenih pravila i uslova.
Mi, kao vlasnici i urednici ovog foruma zadržavamo pravo da bez prethodne najave izmenimo sve ili pojedine delove ovog Pravilnika pa Vas stoga molimo da s vremena na vreme posetite ovu stranicu kako bi ste dobili sveže informacije.

Svaka poruka, nakon što je poslata, postaje vlasništvo sajta. Kompletnu odgovornost (moralnu, pravnu i krivičnu) za sadržaj objavljenih poruka snose isključivo njihovi autori.

Ukoliko prekršite Pravilnik, zadržavamo pravo da Vam uskratimo pristup ovom sajtu.


a) KORIŠĆENJE FORUMA

1. Istovremeno sa registracijom korisničkog naloga, postajete i korisnik ovog foruma.

2. Ukoliko se neki korisnik ponaša u suprotnosti sa ovim Pravilnikom, biće upozoren na nedolično ponašanje, a u krajnjem slučaju biće mu zabranjen pristup forumu, odnosno biće "banovan". Vlasnici i urednici zadržavaju pravo na "banovanje" bez upozorenja, ukoliko se korisnik ovog foruma ponaša krajnje nedolično.


b) ZAŠTO POSTOJI PRAVILNIK FORUMA?

Pravilnik se postavlja da bi svaki korisnik ovog foruma unapred mogao da zna šta mora da poštuje kao njegov član, da ne bi sebe doveo u situaciju da usled nedoličnog ponašanja izgubi pravo na pristup i korišćenje ovog foruma.


c) KORISNICI OVOG FORUMA DUŽNI SU:

1. Da pre svega poštuju ovaj Pravilnik.

2. Da poštuju mišljenje drugih ljudi.

3. Da ne vređaju, prozivaju i/ili provociraju druge korisnike.

4. Da ne koriste ružne reči prilikom izražavanja (psovke i slično).

5. Da navode izvore kopiranih tekstova ili delova tekstova.

6. Ukoliko želite da učestvujete u diskusijama, želite nešto da kažete, da iznesete Vaše mišljenje - potrudite se da to bude napisano pregledno i razumljivo ostalim korisnicima ovog foruma. Sve poruke za koje urednici utvrde da nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa temom u kojoj su napisane biće odmah obrisane.
Poruke tipa "aha", "i ja", samo smajliji ili slično, biće obrisane, a korisnik koji ih je upisao dovodi sebe u situaciju da mu se uskrati pristup ovom forumu.

7. Da u okviru jedne teme ne pišu poruke jednu za drugom ukoliko se još neko ne uključi u diskusiju jer će sve takve poruke biti odmah obrisane. Ukoliko ste u jednoj svojoj poruci zaboravili da napišete sve sto ste hteli, uvek možete koristiti opciju "izmeni" kojom možete izmeniti sadržaj Vaše vec upisane poruke. Prilikom otvaranja nove teme ili upisa komentara, dovoljno je da to uradite samo jednom, jer svaka duplirana tema ili poruka biće odmah izbrisana.

8. Da prilikom pisanja poruka na ovom forumu ne koriste velika slova, tzv. "All Caps" jer se takav način pisanja po Internet bontonu smatra vikanjem, a i estetski ne izgleda lepo.

9. Da, ukoliko želite da otvorite novu temu, najpre proverite da li ista ili slična već postoji. Kada se otvara nova tema u kojoj će ostali korisnici moći da diskutuju, naslov teme mora biti u skladu sa njenim sadržajem. Nije dobro pisati naslove tipa "Pomoć", "Da li..", "Problem" i slične, gde se iz naslova ne može zaključiti o čemu se radi. Naslov mora biti smišljen tako da se iz njega moze zaključiti o čemu se radi, da korisnici ne bi bespotrebno otvarali i čitali temu ako nemaju interesovanja za istu.


d) ZABRANJENO JE:

1. Iznositi informacije koje su nelegalnim putem nabavljene (tuđe poverljive informacije, tuđe privatne stvari, recimo tuđe šifre za internet, kreditne kartice i slično).

2. Otkrivati identitet i lične informacije ostalih korisnika ovog sajta bez njihove saglasnosti.

3. Upotrebljavati provokativna korisnička imena (nickove), avatare i potpise (signatures).

4. Vređanje uprave foruma. Dobronamerne kritike prihvatamo, a za Vaše primedbe, pitanja, sugestije, pohvale i slično tome možete pisati u forumu predviđenom za takve stvari.

5. Pozivati na aktivnosti koje za posledice mogu imati zakonske sankcije.

6. Spamovanje i reklamiranje.

7. Voditi privatne diskusije na javnim mestima. Privatna diskusija odnosi se na to kada dva korisnika vode lični razgovor koji se ne tiče drugih korisnika. Za privatne diskusije postoje "Privatne poruke" ili neki drugi vid komunikacije (Email, ICQ, IRC, MSN i slicno).

8. Beskonačno ponavljanje jednog te istog stava u nekoj temi sa ciljem povećanja broja postova.

9. Lažno predstavljanje ili korišćenje višestrukih naloga na forumu, u cilju varanja i vređanja drugih korisnika ili miniranje normalnog toka diskusije čak iako poruke same po sebi ne krše direktno ni jednu stavku ovog pravilnika!

10. Umnožavanje i kopiranje sadržaja foruma bez odobrenja administratora.

11. Tražiti od administratora da se članu obriše nalog.


e) OSTALO ČEGA SE TREBA PRIDRŽAVATI:

1. Pre nego što zatražite pomoć ili postavite bilo koje pitanje u vezi sa opcijama na forumu, proverite da li se odgovor na Vaše pitanje nalazi na stranicama "Pitanja i predlozi" i "Obaveštenja".

2. Ukoliko neko od korisnika zatraži pomoć u rešavanju određenog problema, dužan je da što detaljnije i sa što više informacija opiše problem za koji traži pomoć kako bi svi oni koji žele da mu pomognu mogli da razumeju problem i da se skoncentrišu na rešavanje istog, a ne na tumačenje poruke koju je korisnik ostavio. Takođe, ne treba očekivati da će ostali korisnici rešiti svaki Vaš problem, naročito na one koji zahtevaju višesatno angažovanje. Ovaj forum prvenstveno postoji da bi se korisnici međusobno družili, upoznavali i jedni drugima pomagali u rešavanju određenih problema. Sa druge strane, ne možete očekivati da će neko zbog rešavanja Vaših problema zapostaviti svoj privatan život, svoju porodicu ili posao pošto smo svi mi ovde dobrovoljno i za naš rad nemamo nikakvu novčanu nadoknadu.

3. U konstruktivnim diskusijama kao i svim ostalim koje se na ovom forumu vode zabranjeno je skretati tok diskusije radi šale i zabave. Ukoliko već nešto želite da kažete, molimo Vas da ako za to ne postoji odgovarajuća tema, otvorite novu.

4. Teme koje izgube svoj prvobitni smisao, u kojima se do beskraja ponavlja jedno te isto, ili one koje su otvorene sa namerom da bi samo vređale, zaključavaće se da ne bi odvlačile pažnju od nekih drugih tema.

5. Izbegavajte citiranje celih postova. Trudite se da citirate samo one delove posta na koje želite da date odgovor.

6. Svaki korisnik ovog foruma je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na njemu. Forum je interaktivan i poruke se objavljuju odmah po njihovom upisu. Pošto je na forumu otvorena diskusija i pošto svako može da napiše ono što želi, vlasnici-urednici sajta nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave korisnici. Dužnost vlasnika i urednika ovog sajta jeste da organizuju javne diskusije i da vode računa o redu i miru na sajtu.

Administratori foruma zadrzavaju pravo da, ukoliko zajedničkom odlukom dođu do zaključka da situacija to zahteva, iskoriste diskreciono pravo i odreaguju na način koji smatraju prikladnim, čak i ako se on ne nalazi u pravilima ili se sa istima kosi.

Svako ko odluči da piše na forumu, podrazumeva se da je ovaj Pravilnik pročitao, razumeo, prihvatio.


Želimo Vam prijatan boravak na forumu i lepo druženje.


Vaš Natasa-Miljkovic.comStavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.
NaslovnaBiografijaForumBlogGalerijaIntervjuiKontaktArhiva emisijaDownloadLink to us!Natasa-Miljkovic.com - RSS za najnovije teme
Forum je baziran na phpBB 2.x software-u. Originalni dizajn napravio je Vjacheslav Trushkin. Forum održava ekipa foruma. Pravila ponašanja možete naći ovde!