|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Jassa
Starosedelac

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
Upisano: Ned Jun 01, 2008 12:36 pm |
|
Sad si me zeznula,jer nisam zeleo da cujem deklarisanje....
Vise sam postavio pitanje zbog provokacije tvoje dalje analize tvog okruzenja koje je krenulo u prethodnom postu, tj detaljnije selekcije i analize....
Ovako si se deklaracijom , u ocima mnogih , definisala , i onda objektivnost vise ne postoji.....Tipicni srpski (a i kod tebe prisutno) logicki postulat....
Ne kazem da je tacan, ali je takav....
Posledica previse snishodjenja, gubljenja individualnosti u grupi ili i bez te grupe, ili po ugledu na parlament, ili je parlament samo ogledalo naroda....onog alavog dela ......
|
Sve što kažem u par reči je izvučeno iz konteksta,mog konteksta. |
|
 |
Jassa
Starosedelac

|
Upisano: Ned Jun 01, 2008 12:46 pm |
|
 |
 |
Sad si me zeznula,jer nisam zeleo da cujem deklarisanje....
Vise sam postavio pitanje zbog provokacije tvoje dalje analize tvog okruzenja koje je krenulo u prethodnom postu, tj detaljnije selekcije i analize....
Ovako si se deklaracijom , u ocima mnogih , definisala , i onda objektivnost vise ne postoji.....Tipicni srpski (a i kod tebe prisutno) logicki postulat....
Ne kazem da je tacan, ali je takav....
|
Nisam znala da ti je bio cilj da vršiš analize, samo odgovaram na pitanja. I šta uopšte ima loše u tome definisati se... a ostati objektivan?
Uopšte se ne pronalazim u ovoj tvojoj analizi, ali nije ni važno.
Nekad imam utisak da pišeš stvari samo da bih ih napisao.
|
Posebna mi je čast, ja vas u to uveravam, izuzetno sam počašćen što sam umeo kao ja, a nisam kao drugi umeo. M.Antić
Čuvam se promene - putem promene, ali u džepu nosim snove sve... i samo ja znam domete. |
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
Jassa
Starosedelac

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
LjubicaLjubica
Pocetnik

|
Upisano: Sre Mar 18, 2009 12:48 am |
|
 |
 |
 |
 |
Eto nove teme za razmisljanje. |
nema tu sta mnogo se razmislja
stvari su poznate
odavno
 |
 |
Istrazivanja su pokazala da vernici imaju deset posto niži krvni pritisak od nevernika. |
nista posebno
vernici se u proseku bolje hrane zbog posta
i mantraju si tj. ponavljaju neke auto sugestivne zvake (za seljake) sto je auto-sugestija - koja moze da snizi pritisak
mada znalac to moze da uradi jos i vise
kao i tehnikom disanja
tvoja tehnika disanja je sam prosek natasa
radi na tome
 |
 |
Mozda to nije relevantno, |
jeste relevanto je
jer su vernici sakeri ili red nek pipl
 |
 |
ali sta mislite, koliko se životi vernika i atesita razlikuju. |
razlikuju se mnogo
to je pitanje slobode
vernici robuju glupostima i predrasudama
 |
 |
Jedni imaju kolektiv kome pripadaju, imaju "nekog svog" s kim mogu da popricaju, imaju zajednicu... Šta imaju ateisti? |
ovce se skupljaju u kolektiv - lakse se brane i manje hrane svoj strah
ateisti imaju sirinu
nisu ograniceni
mogu da imaju sve sto imaju vernici i jos mnogo vise od toga
 |
 |
I jos nesto... Ko danas odlazi na Bogosloviju, a koje zene idu u manastir. Znate ih? |
takve ljude ne poznajem
a i prezirem ih
imao sam druga koji se oslobodio sekte pa preso' u vernika
svaki dan ide u crkvu
ko da ce mu to pomoci nesto
saker ostaje saker |
ovce se skupLjaju u koLektiv. zanimLjivo. zar nas nisu ucili oduvek da je covek drustveno bice? ili ipak to bese o ovcama? a covek je pre samotnjak, a? a drago mi je sto Govornik ne poredi vernike sa ovcama. to je ipak neka elementarna kultura. postovati razlike.
ateisti imaju sirinu? da. jako. primetismo iz gore navedenog.
eto za primer Dostojevski. On je bio vernik. i tako uskih pogleda i ogranicen. Zbilja smesno.
vernici se bolje hrane zbog posta.
da. mnogo vernika posti zaista. i 80 dana vs 280. hm. pomaze.
vernici robuju glupostima i predrasudama. odavde videsmo da je Govornik oslobodjen predrasuda.
takve ljude ne poznajem. i prezirem ih. jako tolerantno. bas je Govornik sirokih pogleda i mogucnosti. hm.
sad,
da li vernici lepse zive? pa generalno se tesko zivi, lose. vernici ne zive bolje, ali imaju neku nadu koja ih vodi kroz sve sto se desava. i retko padaju u ocaj. u zlocinu i kazni je jedno od pitanja da li ateizam vodi u zlocin. pa mozda i to sto su vernici manje zlocinci. ja sam vernik npr, i bas zato ne bih mogla da ubijem nekog. ili da sudim nekome.
ali to vec nisu stvari vere, znate, to je stvar toga sto si covek. kao covek neke stvari znas da ne smes. sad mozda neki misle da je to ogranicenost, ja samo mislim da je to neko razumsko ponasanje. zato i imamo razum. neki od nas barem. odlicna tema u svakom slucaju.
pozdrav

|
|
|
 |
Zeljko
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
miks
Starosedelac

|
|
 |
nenadovic.sr
Redovni posetilac

|
Upisano: Pet Apr 24, 2009 12:05 am |
|
 |
 |
Eto nove teme za razmisljanje.
Istrazivanja su pokazala da vernici imaju deset posto niži krvni pritisak od nevernika. Mozda to nije relevantno, ali sta mislite, koliko se životi vernika i atesita razlikuju. Jedni imaju kolektiv kome pripadaju, imaju "nekog svog" s kim mogu da popricaju, imaju zajednicu... Šta imaju ateisti?
I jos nesto... Ko danas odlazi na Bogosloviju, a koje zene idu u manastir. Znate ih? |
Zivoti vernika se jako puno razlikuje od zivota onih koji su ateisti. Ne bi da upotrebim rec NEVERNICI, previshe je teshka . Vernici se tokom odlazaka u svoje hramove ,potpuno iskljuce od spoljnih uticaja, i molitvama za svoje bliznje i svoje prijatelje, tokom kojih se samo pozitivno razmishlja. Kako rece Nikolaj Velimirovic,POZITIVNE MISLI,POZITIVNA DESHAVANJA. Ali neka osecanja je ne moguce opisati . Treba ih doziveti. Zato ,ko nije bio u svojoj bogomolji ,zavisno od toga kojoj veri pripada, otidjite i dozivite blagodat svojih svetinja ONE CEKAJU NA VAS.
|
|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |