|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
JovanovicZ
Starosedelac

|
|
 |
Neko iz mase
Naj forumas 2010.

|
Upisano: Ned Apr 25, 2010 12:57 pm |
|
Nauka se pozabavila time da li neko ko raste uz šamare može da izraste u normalnu osobu, pa neću sad o tome. Ovo nema veze s tobom; i u mraku katkad nikne divan cvijet.
Dokazano je da u priajtnoj, motivišućoj atmosferi deca bolje uče i rade.
I drugo, da si roditelj deteta koje popije pokoji šamar zbog sveske, kako bi reagovao? Kakav bi stav imao prema školi u koju tvoje dete ne želi da ide, zbog koje svakodnevno plače? Da li bi odobravao postupke tog učitelja, a da pri tom znaš da postoje i neki normalni učitelji, koji ne bičuju i ne šikaniraju decu, kod koga deca rado odlaze i ne boje se škole?
Meni, kao nekom ko radi s decom, ne bi nimalo prijala dozvola od bilo koga da čak i povučem dete za uvo, a kamoli nešto više. Svaki poblem se da rešiti na razne lepe načine, a ne šamaranjem i kidanjem ušiju.
|
Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti...
ıdɐʞ sǝ oʞɹǝćǝ!
Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom! |
|
 |
JovanovicZ
Starosedelac

|
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
Upisano: Uto Apr 27, 2010 11:38 am |
|
 |
 |
e bas divna uciteljica kad je nasla za shodno tako da prilagodi program ali samo za jedno dete pa se onako usput i ostala malo opustila, pretpostavljam da se posle vratila starom dobrom bicevanju, klecanju na kukuruz i ostalim nastavnim sredstvima... |
Objektivno izabrali smo divnu uciteljicu, koja je poznata po "boravku" dece iz inostranstva. Prosle godine je bilo dete iz Londona, ali nije bilo previse zainteresovano, jer jako slabo govori srpski. Mi smo samo imali problem cirilice, ali ja sam uspela da sve procitam i razumem naravno, sto je ona napisala (prevela) sa cirilice na latinicu Cak je prihvatila da radi i kontrolni iz matematike ( Bila bi
Direktor je naravno dao dozvolu, iako je te nedelje bio odsutan pa nije bio u prilici da cuje raport od deteta, vec mu je utiske prenela uciteljica.
Dakle ne mislim da je ova ovde NL skola dobra, previse je tu zabave, ali daleko od toga da kod nas ne postoje i direktori i ucitelji otvoreni, kreativni i skloni experimentu. Problem je mozda sto je jos uvek vise onih kojima je lakse ( i lakse jeste ) da se pridrzavaju strogo knjige i da propagiraju strebanje kao jedino ispravnu metodu.
Inace sledece godine nameravam da ponovim isto, ali i sa drugim detetom.
Do tada cemo valjda sklepati i tu cirilicu
btw
Moje dete je imalo primedbu da odmori ( pauze ) traju jako kratko 
|
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma
http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |