Ja ustajem svaki dan idem na posao (konkretno Frikom) i jednostavno sam uvideo da nesto tu ne stima i pre saznanja o Fresku,Zeitgeista,utopijskih prica i svega ostalog.Radim 8 sati dnevno vezan za pokretnu traku,robujem ne samo establismentu nego i bukvalno i naravno dok to radim veoma se intelektualno razvijam A malo njih osim najblizih znaju da me veoma interesuje Astrofizika i kvantna fizika,da sam procitao skoro sve knjige na tu temu,al avaj posao me ceka pored pokretne trake za 18000din. mesecno(i to ako imas u mesecu dve trece smene).
Setih se jedne knjige koja ima dodirne tacke sa ovim sto govoris, ne bukvalno ali iz konteksta da. Mozda ce ti biti interesantna bas zato i za citanje. Evo ovde sam je nekad spomenula. Detalj iz opisa koji se podudara sa sustinom onoga sto govoris:
Citat:
Knjiga ima 9 vezanih eseja (poput Danteovih krugova pakla u Bozanstvenoj komediji), a autor kroz njih citaocu priblizava to drustvo znanja.
Govori o drustvu kome sticanje znanja ne sluzi samorazvoju ili mudrosti, vec je samo sebi svrha; o industrijalizaciji znanja i o tome kako su se visoke skole pretvorile u pogone gde radnik ne postaje obrazovan vec obrazovan postaje radnik; o obrazovanosti danas kao etiketi kojoj ljudi teze radi prestiza - ne da bi bili obrazovani, nego da bi se takvima predstavili papirom ili znackom; o transformaciji znanja u usluznu delatnost i o tome kako se danas ljudi skoluju da bi, ekonomski gledano, odmah pruzali usluge, cime se ono kreativno i intuitivno zanemaruje.
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa Idi na stranu : Prethodni1, 2, 3 ... 37, 38, 39
Strana 39 od 39
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
Stavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.