Pol: Pridružio: 15 Jan 2013 Poruke: 3 Teme: 1 Lokacija: Beograd Zemlja:
Upisano: Uto Jan 15, 2013 6:10 pm
automobil sam prodao 30.05.2005. decko je vozio tri godine i prodao kola dalje , kod sledeceg vlasnika ustanovljeno je da su kolima kucani brojevi . on je mene sada kontaktirao da se sudio 5 godina i da on sad mora danadoknadi stetu u iznosu cene kola svom kupcu a da sam ja sada duzan da njemu nadoknadim ceo iznos od 1700 eura koliko sam ja njemu prodao kola . ja kola nisam video od 30.05.2005. kad smo uradili kupoprodajni ugovor. pomozite sta da radim
Meni se čini da neko hoće da te obmane i uzme ti novac tako. Kakve veze imaš ti s prodatim autom? Imaš li možda staru saobraćajnu? Postoji li način da se dokaže da su brojevi prekucani? I da jesu, to više nema veze s tobom.
Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti... ıdɐʞ sǝ oʞɹǝćǝ!
Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom!
Meni se čini da neko hoće da te obmane i uzme ti novac tako. Kakve veze imaš ti s prodatim autom? Imaš li možda staru saobraćajnu? Postoji li način da se dokaže da su brojevi prekucani? I da jesu, to više nema veze s tobom.
Sve i da si ti to uradio pred zakonom više nisi odgovoran!
Iz moralnih razloga ima smisla da razgovaraš sa onim kome je oduzet auto i da pogledaš dokumentaciju. I ja mislim da NiM ima pravo, da je u pitanju obmana.
Umetnost življenja je u tome da se svemu nađe prava mera!
"Danas je ludo vreme! Ko nije lud taj nije normalan!" (citat)
Pametan čovek uzima reč zato što ima šta da kaže, a budala zato što ima pravo da govori!
http://diplomiraniduduk.wordpress.com/
Pol: Pridružio: 15 Jan 2013 Poruke: 3 Teme: 1 Lokacija: Beograd Zemlja:
Upisano: Pet Jan 18, 2013 11:56 pm
covek kome sam prodao kola kaze da po zakonu prodavac mora da obesteti kupca jer uvek postoje skrivene mane pri prodaji i da je njega isto tako tuzio tip kome je on prodao kola i sudili se 4-5 godina i on je izgubio i sad on njega treba da obesteti , a ja pak njega i tako sve u rikverc. na moje pitanje kako onda policija neutvrdi ko je u stvari to uradio, receno mu je da je istraga u toku ( vec tih 4-5 god) a da su to sad dve parnice koje nemaju veze jedna sa drugom EJ ZAMISLITE , kad policija utvrdi ko je muvao taj ce biti kriv,a mi dotle da se jurimo bivsi vlasnici. Kazem mu pa to nema logike, a KAZE I JA SAM TO PRICAO 4-5 godina na sudupa sam izgubio i sad ja hteo ili ne moram tebe da tuzim
Polovan automobil se uvek (kod nas) prodaje u "vidjenom stanju", tako da ze te "skrivene mane" prodavac nema odgovornosti.
Bilo je nedavno pokusaja neke izmene zakona, ali to se odnosi samo na auto kuce koje se bave prodajom polovnih vozila.
Nemoguce je dokazati odgovornost pri bilo kojoj skrivenoj mani a takodje i pri prekucavnju brojeva. (Ovo poslednje je krivicno delo ako nije uradjeno na legalan nacin, da se razumemo. Postoje slucajevi kada saobracajna policija dozvoljava prekucavanje brojeva)
Nisam sigurna da je dozvoljeno prekucavanje brojeva, već zamena motora i(li) šasije (a samim tim i zamena broja na njima), ali to povlači regularnu proceduru izmene podataka u saobraćajnoj dozvoli.
Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti... ıdɐʞ sǝ oʞɹǝćǝ!
Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom!
Nisam sigurna da je dozvoljeno prekucavanje brojeva, već zamena motora i(li) šasije (a samim tim i zamena broja na njima), ali to povlači regularnu proceduru izmene podataka u saobraćajnoj dozvoli.
U slucaju kada se vozilo uvozi, a na vozilu ne moze da se ocita broj motora (na zapadu je motor potrosna roba pa tako ni nije zaveden u saobracajnu) saobracajna policija kod nas izdaje dozvolu da se ukuca novi broj motora, a to se mora obaviti pri AMS ili ovlascenog servisa za tu marku vozila... Ispunjava se novi registracioni list i upisuje se novi br u saobracajnu
Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa
Strana 1 od 1
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
Stavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.