|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
korvin
Prolaznik

|
|
 |
LeeA
Starosedelac

|
Upisano: Uto Dec 18, 2007 4:24 pm |
|
Ja zaista ne mogu da shvatim...Ovo je koja vec tema po redu...
Prvo misljenje ne daje samo jedan psiholog,vec tim.
Oba supruznika idu u centar,sa oba supruznika se zakazuje razgovor,oba supruznika rade testove.
Osim toga,centar obavlja razgovor i sa detetom.
Centar na osnovu toga daje svoje misljenje;sud ima konacnu rec.
Dalje,nadzor nad radom i strucnim radom centra za socijalni rad vrsi ministarstvo nadlezno za porodicnu zastitu.Tj.ministarstvo rada i socijalne politike,ako ne gresim,u okviru njega poseban sektor.(nisam bas sto posto sigurna).
Ovde na Balkanu,se jako,jako dugo smatralo da je zena ta koja treba da brine o kuci i deci,pa i o muskarcu(da mu bude i zena i mama-ko da je on nesposoban ),i tako je dugo,dugo i bilo.I danas se to moze sresti.I onda,dugo,dugo,muskarci nisu ni hteli da ucestvuju u tome,rado su zenama prepustali brigu o detetu,tj.velika vecina,neki nisu ni alimentaciju placali.Znaci od samog starta nisu ispunjavali svoje obaveze kao roditelja...Koliko puta su dete vidjali?Koliko puta su dete vidjali kada se ponovo ozene i kada sa tom drugom zenom imaju jos dece?Cast izuzecima.Znaci,"Balkanci" dokazite da ste sposobni da brinete o detetu kao sto o njemu majka brine.
A sto se tice starateljstva i nas zakon poznaje zajednicko starateljstvo, ali uglavnom ocevi rado prepustaju brigu o deci majkama.
Ako ti imas problem sa bivsom zenom onda treba da se obratis nadleznima i da dokazes da zasluzujes da delis starateljstvo sa njom ili da ga dobijes u celini.
A kada se neko ne razvede sporazumno,onda ni posle ne mogu ni oko cega da se dogovore ko normalan svet neko odredjeno vreme,sto zavisi od slucaja do slucaja(godina,2,3,10...).Neki ceo zivot opanjkavaju onog drugog(bilo da je zena u pitanju,bilo muskarac).I ja sam mislim i napisala,da za tako nesto postoje razlozi.
I da dodam,da ne bude zabune,ne mrzim muskarce i ne mislim da su svi isti;ali me jako nerviraju muskarci kojima zena treba da bude i druga mama.
I jos nesto,iako je OT,muskarci koji smatraju da su ugrozeni,izvolite,izborite za svoja prava;ni zene nisu imale pravo da glasaju pa su se izborile,mozete i vi.Mada,iskreno,mislim da pravi muskarci nisu ugrozeni,vec da su samo "Balkanci" ugrozeni.

|
The best and most beautiful things in the world cannot be seen, nor touched ... but are felt in the heart.
95,8
Now watch what you say or they’ll be calling you a radical,
Liberal, fanatical, criminal.....!
 |
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
argonaut
Pocetnik

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
Helloween
Starosedelac

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
korvin
Prolaznik

|
|
 |
argonaut
Pocetnik

|
|
 |
sirena
Starosedelac

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |