|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
brate tebra
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
tata
Prolaznik

|
Upisano: Sre Dec 10, 2008 8:21 am |
|
BEOGRAD, 09.12.2008
PRESS
HOROR NA NOVOM BEOGRADU
BACILA NA MUŽA SONU KISELINU!
Biljana I. posle žestoke svađe nasred ulice bacila sonu kiselinu u oči suprugu Mladenu i nanela mu teške povrede po licu! Kiselina pala i na glavu ćerke, koja se od opekotina oporavlja u Dečjoj bolnici u Tiršovoj
Biljana I. iz Šapca bacila je sonu kiselinu u oči svom suprugu Mladenu i nanela mu teške povrede! U obračunu supružnika, koji se odigrao nasred ulice na Novom Beogradu, stradala je i njihova ćerka A. I. (4), kojoj se kiselina prosula na glavu! Mladen je sa teškim opekotinama prebačen u bolnicu, a devojčica se oporavlja u Dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici.
Porodična drama odigrala se juče oko 9.30 časova ispred jedne zgrade u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Policija je o svemu obaveštena tek kada su u bolnicu primljeni povređeni otac i ćerka!
Kako Press saznaje, Biljana i Mladen nedavno su pokrenuli brakorazvodnu parnicu. Biljana I. živi u Šapcu i sa ćerkicom je došla u Beograd. Ona se našla sa suprugom Mladenom I., koji živi u Bosni, kako bi dete zajedno odveli na pregled kod lekara. Sastali su se na autobuskoj stanici kod Studentskog grada i krenuli su prema bolnici, ali su se usput posvađali.

|
istina i samo istina |
|
 |
tata
Prolaznik

|
Upisano: Sre Dec 10, 2008 8:24 am |
|
Majka pokušala da obesi dete
09.Dec.2008, Izvor: Politika
Svilajnac – Kada su prilikom redovne kontrole radnici Centra za socijalni rad ušli u kuću T. B. (31) iz ovog grada, njenu dvogodišnju kćerku A. B. zatekli su sa konopcem oko vrata. Zbog sumnje da je majka pokušala da ubije devojčicu, koju je, prema navodima jedne socijalne radnice i ranije zlostavljala, iz centra je Okružnom tužilaštvu u Jagodini i Republičkom tužilaštvu dostavljena... (Autor - Z. Gligorijević)
Pročitajte nastavak vesti...
Blic: Majka teško zlostavljala dete
10.Dec.2008, Izvor: B92
Centar za socijalni rad u Jagodini oduzeo je Snežani M. trogodišnjeg sina, kome je polomila vilicu i izbacila ga golog na ulicu, piše Blic. Trogodišnji dečak u kući bez struje i ogreva igrao se sa raspadnutim lešom psa kao sa plišanom igračkom. Bio je samo u atletskoj majici. Pokušao je nešto da kaže, ali nije mogao. Polomljena mu je vilica, ispričala je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.
|
istina i samo istina |
|
 |
vladimir2
Prolaznik

|
Upisano: Čet Dec 11, 2008 4:52 am |
|
jbt. opet mi muka od teme.
ako je ova statistia tacna, onda je strasno sta se dogadja po kucama. majke mi. a emisija mora da bude gledana jer je tema aktuelna svakih 8 minuta u srbiji. e sad, neko bi pomislo "ovo ce samo imati dobar rejting gledanosti, i nista nece pomoci jer za suzbijanje necega ovakvog mora da se povede zesca akcija na svim poljima, od promene kultrunog profila/obrazovanja nacije pa na dalje..." a neko drugi opet "odlicno je da ljudi prvo saznaju statistiku, jer bez spoznaje ove statistike tesko da moze bilo sta da krene..."
ja sam iz ove druge grupe, zato dajem odlican 5 za temu, bez obzira na tezinu.
elem, ja sam ranije ziveo pored komsije (kuca do kuce) koji je redovno maltretirao sve ukucane: i zenu i decu. i to ih nije maltretirao malo, nego ih je tukao svake nedlje. slobodan se zvao, a u ulici smo ga zvali ludak i on je umro od raka. elem, ja se nisam nikada mesao u to sto oni rade u kuci, osim jednom kada je "covek" zaista hteo da nanese teske telesne povrede (mozda i da ubije) jednog clana porodice. tada sam otisao tamo da ga zadrzim, a drugi su pozvali policiju.
ne znam da li ste imali ovakve situacije (ja predpostavljam da ovo ipak spada u extremne slucajeve, jer slobodan je od rane mladosti bio po zatvorima) ali mnogo je zeznuto. ne zna covek kako da reaguje. da li da se mesa u tudje stvari (sto je za mene stvarno katastrofa, sve treba resiti u okviru porodice) ili da se umesa i da spasava situaciju. druga stvar, ne zna koliko je situacija opasna: na primer da li slobodan ove nedelje samo udara samare rekreacije radi , ili je izvadio sekiru.
u svakom slucaju ja ovo izbegavam koliko god mogu. da li sam u pravu, to ne znam.
naravno veliku pazanju treba obratiti na psihicko nasilje, jer kao sto neko gore rece to moze da bude jos gore nego fizicko, a ne moze da se dokaze. na primer, pored kuce pomenutog slobodana, bila je jedna u kojoj je bila neka vrsta psihickog nasilja, dok se nije odraslo i zaradilo puno para.. (ups, pa to je moja ta na na na, ta na na na... o tome nekom drugom prilikom
ps.
znaci pod hitno zahtevam jednu veselu temu u nekoj od sledecih emisiji - karneval u Riu recimo + Natasa da se pojavi u kupacem kostimu !!! mislim zbog teme, ne bi ja nikad ovako nesto predlozio da nije u svrsi... 

|
|
|
 |
zoranmil28
Pocetnik

|
Upisano: Pon Dec 15, 2008 11:08 pm |
|
Pre otprilike godinu dana sam bio resen da se obratim voditeljki vecerasnje emisije i dam predlog za emisiju sa vecerasnjom temom. Odustao sam od toga jer je emisija informativnog karaktera, ne bavi se resavanjem problema.
Svako isprica sta misli, posle toga idemo na spavanje, sutra je novi dan i niko se ne pita da li se nesto promenilo.
Da li je emisija dala neki efekat?
Moze li jedna emisija, pa makar bila i na tako velikoj i gledanoj televiziji, da doprinese resavanju problema?
Da se razumemo ne kritikujem emisiju, iskren da budem jedva cekam da pocne.Moj licni primer je sledeci:
Posto sam prestao da zivim sa bivsom suprugom i nisam mogao da se dogovorim oko vidjanja deteta obratio sam se centru za socijalni rad. U tom trenutku pocinju moji problemi. Procedura za dobijanje modela vidjanja deteta traje sa sve zalbom oko 6-9 meseci. Samo da posta dodje od centra za socijalni rad u Beogradu do ministarstva u Nemanjinoj ulici treba tacno 3 meseca. Bivsa supruga mi se revansira klevetanjem opstrukcijom modela za vidjanje deteta. Svaki put kada sam od centra dobijao siri model vidjanja deteta usledila je lazna prekrsajna ili krivicna prijava protiv mene. Bivsa supruga me optuzuje da sam je napao na ulici.Rezultat toga je odbacena prekrsajna prijava, odbacena krivicna prijava.Dobijam model da devojcica spava u mojoj porodici ali nije zaziveo jer me je u toku zalbe bivsa supruga optuzila za seksualno zlostavljenje nase zajednicke cerke. Rezultat toga je odbacena krivicna prijava, nekoliko vestacenja mene i moje cerke po raznim klinikama, totalno poremecen odnos izmedju mene i cerke koji je pre toga bio izvanredan ali posto je nisam vidjao tokom sudskog procesa porodica moje bivse supruge je iskoristila da me oblati koliko god moze. Na pocetku sudskog procesa cerkica je imala tri godine. Sudski proces je trajao oko tri godine. Da je sudski proces trajao tri meseca situacija bi bila drugacija. Usput sam se obracao jednoj nevladinoj organizaciji, narodnoj kancelariji,... ali nikakva korist. Jedino resenje je efikasno sudstvo koje ce na svaku prijavu o zlostavljanju uraditi vestacenja u roku od par dana i presudu u roku od par meseci, sve preko toga je vetar u ledja zlostavljacima.
Trenutno sam sretno ozenjen, otac jos jedne devojcice, a treca je na putu.

|
|
|
 |
Natasa Miljkovic
Urednik emisije

|
|
 |
MareNS
Novajlija

|
|
 |
zoranmil28
Pocetnik

|
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
trnova_ruzica
Dezurna pricalica

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |