|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
potraga
Dezurna pricalica

|
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
Upisano: Uto Sep 11, 2007 10:27 pm |
|
 |
 |
U čemu je problem?
U vozačima...?
Lošim putevima...?
Zakonu...?
Vozačkoj (ne)kulturi...?
...? |
Ako podjemo od toga da je najcesce koriscena sprava u automobilu sirena i da mnogi osim toga sto koriste sirenu da nagoveste opasnosti koriste je i da iskazu nezadovoljstvo prema tudjoj voznji, ali i da izraze divljenje prema lepoj devojci na trotoaru, pa i da pozovu prijatelja da izadje koji zivi cak na petom spratu u ovim vremenima kada mnogi imaju i dva mobilna onda to sve govori niskom nivou opste kulture, a o saobracajnoj da i ne govorim.
Sad cula sam da nista nije bolja situacija po tom pitanju u Izraelu, sto dovodim u vezu sa Srbima. Jer neko ko je godinama u ratovima vise ne podnosi mir pa ni na putevima , a ako podjem od toga da je ovde u NL upotreba sirene retka pojava, a kad je cujem znam da je upotrebio Turcin sto opet dovodim u vezu sa Srbima, dakle ostavili su nam to u nasledje
E sad cemu jos sirena danas sluzi u SR sto nekad nije bio slucaj
Pa da stavis do znanja svima kakvom masinom upravljas.
Buka izazvana na taj nacin povecava nervozu, lucenje adrenalina izaziva stres, a onda je dovoljna i najmanja nepaznja da izazove nezeljene posledice.
Ovo je jos jedan osvrt na vozacku kulturu i vozace i jedan od problema.
Zakon
Los kao i mnogi. Polaganje vozackog izuvise jednostavno. Clanovi komisije obicno poznati. Glavni clan komisije bi trebalo da bude iz nekog drugog grada udaljenog najmanje 50km. Slabo danas ljudi padaju na vozackom u odnosu na vremena u kojima sam ja polagala kad je svaki peti polagao voznju iz prvog.
Kontrole lose, prekoracenje brzine i voznja pod uticajem alkohola ceste pojave, a niko to dovoljno ne sprecava. Slabo primecujem saobracajnu policiju pored puta.
I jednostavno bolest se siri, a svi su skloni da kazu da su putevi losi. To jeste istina, ali voznju i brzinu treba prilagoditi putu.
Rekla bi jednostavno da je to hronicna bolest, necu reci sindrom jer se oni tesko lece, a uspesan lek za svaku bolest je skup. Znaci svakako jedan od efikasnih lekova je "udarac po dzepu".
Resenje je u edukaciji i podizanju ljudske svesti reklamnim zastrasujucim materijalom, strozijim zakonima, dobroj saobracajnoj policiji ( stop za glupe drotove ) i visokim novcanim kaznama.
Na taj nacin bi se stravicne i zastrasujuce brojke zrtava sigurno smanjile.
|
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma
http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg |
|
 |
Eric Cantona
On Hiatus

|
Upisano: Uto Sep 11, 2007 10:44 pm |
|
 |
 |
Slabo danas ljudi padaju na vozackom u odnosu na vremena u kojima sam ja polagala kad je svaki peti polagao voznju iz prvog. |
Polozio sam iz drugog, posto mi je prvog puta iskocila zena na sred puta (van pesackog na 20ak m od njega i sl.)... Ja sam zakocio policajac je krenuo da se dernja na nju, ali je meni na kraju testa skrenuo paznju da me zbog toga obara jer sam je "mogao udariti".
Prvi put je polozilo 4 od 22, od onih koji su polozili iz prve samo jedna devojka.
Drugi put je polozilo 5 od 24, medju kojima sam bio i ja...
|
Njen je osmeh cudestan, njen je osmeh srece definicija, njen je osmeh radostan, njen je osmeh radosna policija, njen je osmeh reka, more, njen je osmeh para brdo, planina, njen je osmeh dorucak, njen je osmeh leba, luk i slanina.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu su licno moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc". |
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
Upisano: Uto Sep 11, 2007 10:55 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Slabo danas ljudi padaju na vozackom u odnosu na vremena u kojima sam ja polagala kad je svaki peti polagao voznju iz prvog. |
Polozio sam iz drugog, posto mi je prvog puta iskocila zena na sred puta (van pesackog na 20ak m od njega i sl.)... Ja sam zakocio policajac je krenuo da se dernja na nju, ali je meni na kraju testa skrenuo paznju da me zbog toga obara jer sam je "mogao udariti".
Prvi put je polozilo 4 od 22, od onih koji su polozili iz prve samo jedna devojka.
Drugi put je polozilo 5 od 24, medju kojima sam bio i ja... |
I ja sam iz drugog polozila jer se kraci deo ulice do raskrsnice pre par dana promenio u jednosmernu, pa sam se pogresno prestrojila. Sad stoji da je bio znak, ali ja sam vozila po navici, i tada se zbog toga padalo.
Moja drugarica ciji je stric bio vodeci u auto skoli ( tada nisu bile ove privatne ) doduse 8 godina posle mene je polagala, polozila je u prvom pokusaju. Pre par godina je uzela 20 casova voznje sama ( iako ima dozvolu) a zivi u manjem crnogorskom gradicu, jer kako kaze ima potrebu da vozi, a ne zna 
|
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma
http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg |
|
 |
Eric Cantona
On Hiatus

|
Upisano: Uto Sep 11, 2007 11:03 pm |
|
U manjem crnogorskom gradicu to i nije toliko bitno, imam slucajeve u okolini koji su za 3 dana zavrsavali dozvole u CG...
Sto se reci da i da si najbolji vozac, u takvom drustvu sigurno nisi bezbedan...
|
Njen je osmeh cudestan, njen je osmeh srece definicija, njen je osmeh radostan, njen je osmeh radosna policija, njen je osmeh reka, more, njen je osmeh para brdo, planina, njen je osmeh dorucak, njen je osmeh leba, luk i slanina.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu su licno moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc". |
|
 |
Maestro
Novajlija

|
|
 |
Mile jna.
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
Djole
Redovni posetilac

|
|
 |
potraga
Dezurna pricalica

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |