|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Vanja
Urednik foruma

|
Upisano: Pon Okt 15, 2007 7:56 pm |
|
Emisija kreće od 22h.
Izvolite...
Večeras, i narednih 7 dana, jedan od gostiju emisije biće vaš i naš gost i na forumu - glumica Bojana Maljević.
- Nikada nisam imala seks bez obaveza.
- Ne mislim da je moguće da čovek voli više osoba u isto vreme.
- Nisam verovala da "Seks i Grad" varijanta postoji, osim u istoimenoj seriji. To me je iz ženskog ugla iznenadilo. Do tada sam bila upoznata samo sa muškim promiskuitetom.
- Čudno mi je kada žena počne da vodi takav način života, a sve pod parolom emancipacije.
- Ne kažem da promiskuitet kod žena ne postoji. Jedino mi je iznenađujuće u kojoj meri on postoji.
- Muškarci i žene jesu ravnopravni ali nisu isti, imaju različite potrebe. Promiskuitet u ženskom smislu nosi neke sasvim druge konotacije.
- Poznajem ljude koji u jednom danu budu sa više različitih osoba. Za mene to jeste promiskuitet.
- Ne osuđujem promiskuitet, ali mislim da je on posledica nekih određenih nedostataka.
- Nije isto nemati samo jednog partnera za ceo život i imati stotine partnera.
- Promiskuitetne osobe imaju potrebu za dokazivanjem kroz seksualni akt.
- Mediji su dosta odgovorni za mnoge stvari u društvu, pa i za promiskuitet.
- Kada govorimo o promiskuitetu, važno je naglasiti da li govorimo o promiskuitetu dvadesetogodišnjaka ili četrdesetogodišnjaka. To su različite stvari.
- I šta, popiju Red bul energetsko pice pa su zato promiskuitetni? Slažem se da alkohol može da utiče na opuštanje, ali uzroke ne možemo tražiti u piću nego u porodici, ličnosti.
Ključna reč: Ne bi trebalo brkati promiskuitet sa preljubom i prostitucijom.
Vesna Radusinović (pisac):
- Ne morate nekog voleti da biste bili sa njim.
- Ne mislim da je nepristojno pitati ženu koliko je partnera imala u životu.
- Bila bih promiskuitetna, ali ne stižem, nemam vremena.
- Ljubav za ceo život nije zanimljiva za litearaturu, a kamoli za život.
- Cifre nista ne govore. Niko ne može da zna ženine motive, da zna zašto žena ulazi iz jedne u drugu vezu.
- Promiskuitet je stvar nagona. Ljudi su svesna bića koja nagonski reaguju.
- Nikada nisam čula da se za nekog muškarca kaže da je promiskuitetan.
- Bitno je kako se u kojoj kulturi gleda na promiskuitet.
- Promiskuitetni su oni koji su bogati.
- Čitaoce sam osvojila zato što sam ironična, zato što su mi likovi promiskuitetni.
Ključna reč: Nastaviću da živim sa svojim promiskuitetnim likovima, jer mogu svašta da im radim.
Jovan Ćirilov (teatrolog):
- Moje životno iskustvo govori o tome da čovek nije monogamno biće.
- Između muškarca i žene nepravedna razlika je u tome što žena rađa. Kulturno istorijski, zato je muškarcima više dozvoljen promiskuitet.
- Ako ja nisam moralista, a nisam u nekom impulsu, ipak moram da priznam da neka ograničenja moraju da postoje, u svakom smislu.
- Samo po impresiji mogu da odredim kada je neko promiskuitetan.
- Promiskuitet jeste emotivno pitanje iz individualnog plana.
- Ljudi često promiskuitet pravdaju životinjskom prirodom, a sve životinje zapravo nisu promiskuitetne.
- Promiskuitet nikada ne može biti poželjan model ponašanja. Pogotovo danas, u vreme savremene kuge – AIDS-a.
Ključna reč: Kir Janja: "sve sos mera".
Nebojša Jovanović (psiholog):
- Živeti promiskuitetno, neka je vrsta štete koju čovek čini sebi.
- Osoba ne može biti svačija.
- Čovek razvija svoju sposobnost za intimu i ljubav, a promiskuitet ga u tome sprečava, nakon čega dolazi do ometenosti u razvoju.
- Monogamija je prirodno stanje stvari. Ako ne dođemo do te razvojne faze, onda je nama prirodno da budemo promiskuitetni.
- Bilo bi mi žao kada bi moj osamnaestogodišnji sin bio promiskuitetan.
- U seksualnosti se vezujemo za nekog. Promiskuitet nas sprečava da se u tome razvijemo.
- Radio sam sa velikim brojem promiskuitetnih osoba i retko kada je promiskuitet bio problem nagona. To nema veze sa seksualnošću, problem je u potrebi da se bude sa nekim.
- Promiskuitet je potraga za nekim. To može da bude i potraga za onom pravom osobom, ali je sam promiskuitet način koji neće dovesti do toga.
- Promiskuitet je površnost. To je način izlaza na kraj sa problemima.
- Ukoliko bude sve više promiskuitetnih ljudi, to će značiti da je ova civilizacija počela da uništava ljudski identitet i da se ljudi zaustavljaju na određenoj stepenici razvoja.
Ključna reč: Promiskuitet je odraz nedostatka čvrstog indentiteta. Za čoveka je najbolje da razvija ono što je u njega ugrađeno - da voli. Ko to ne uradi, čeka ga kazna od samog sebe.
Dušica Marković Žigić (seksolog):
- Promiskuitetna je ona osoba koja je i svačija i ničija.
- Ne verujem da je moguće voleti dve osobe u isto vreme.
- Jedna ili nekoliko bračnih prevara ne znači odmah i promiskuitet.
- Klinički promiskuitetne osobe imaju želju da vole, ali za to isto nisu dovoljno sposobne.
- Promiskuitet u stručnom smislu jeste česta i neselektivna promena partnera. On je posledica, ne uzrok.
- Neki stručnjaci smatraju da promiskuitetne osobe imaju moždanu disfunkciju koja im ne omogućava da dožive osećanje zadovoljstva.
- To su osobe koje potiskuju jako neprijatne emocije - emocije besa, krivice, nemoći,...
- Promiskuitet je u suštini destruktivan, jer tada nagon vlada čovekom.
- Skladna osoba vlada svojim nagonima, promiskuitetnim osobama vladaju nagoni.
- To su osobe koje nisu ni bezbrižne ni osećajne. One se muče, na neki način su osećajno bolesne.
- Promiskuitetnoj osobi je potrebno telesno vezivanje zato što postoji stalno telesno uzbuđenje.
- Kod žene, seksualnost je mnogo vezanija za emocije nego kod muškarca, kod kojih seksulani nagon ne mora da budem vezan za određenu osobu.
- Promiskuitet je pre seksualno-erotsko pražnjenje nego seksualno zadovoljstvo.
- U radu sa promiskuitetnim osobama često se nailazi na podatke o seksualnom zlostavljanju u ranom detinjstvu od strane osoba u koje bi trebalo da imaju najviše poverenja.
- Promiskuitet može da bude neka vrsta prolazne pojave.
Ključna reč: Kvalitet je mnogo važniji od kvantiteta - i u ljubavi, i u seksualnosti, kao i u ostalim stvarima.
---------------
Prilog
Mirsad Fazlić (novinar "Slobodne Bosne"):
- Merimi su obećavali stalno radno mesto, a u suštini se sve svodilo na seksualno iskorišćavanje.
- Mišljenja sam da je menadžment kliničkog centra uspeo da sve to zataška. Pretpostavke su da je napravljen dogovor sa Merimom.
- Mislim da je javnost još uvek spremna da osudi sve te stvari.
- Ako ćemo suditi po balkanskom mentalitetu - kada žena spava sa 20 njih, onda je prostitutka; a ako je muškarac bio sa toliko žena, on je lavčina.
Biljana Jandrić (PR bolnice Koševo):
- Žao mi je Merime i tog deteta koje će rasti u sredini poput Bosne.
- Sa puno manje pompe bi se prešlo preko svega ovoga da je bio muškarac u pitanju.
Prof. Dr Haris Tanović (bolnica Koševo):
- Da, pitala me je žena da li sam čuo.
- Ako bude bila DNK analiza ili ne, meni je svejedno.
- Žena mi je rekla da i ako budem isključen iz te priče, to neće značiti da nisam bio u igri.
Poslednji put izmenio korisnik Vanja dana Uto Okt 16, 2007 3:07 am; Izmenjeno ukupno 4 puta. (0 procenata izmenjeno)

|
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
 |
|
 |
klarab
Dezurna pricalica

|
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
Vladimir Banić
Urednik foruma

|
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
Bojana Maljević
Gost foruma

|
|
 |
Bojana Maljević
Gost foruma

|
|
 |
pzkwvg
Redovni posetilac

|
|
 |
Vladimir Banić
Urednik foruma

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |