|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Vanja
Urednik foruma

|
Upisano: Sub Feb 09, 2008 4:21 pm |
|
Prema poslednjem popisu kod nas, raste broj neozenjenih i neudatih iznad 18 godina. Ima ih oko 25 procenata, sto znaci da danas svaka cetvrta osoba u Srbiji nije iskusila brak, a pre deset godina to je bila svaka peta.
Kazu da nam je demografska slika tuzna – gradovi placu za momcima, a sela za devojkama.
Sta vi na to kazete?
p.s.
Imali smo na forumu jednog clana (Mance), koji je govorio kako ima problem da se ozeni... kako, (citiracu) - "ne moze da nadje finu, cestitu i postenu devojku".
Eto, ako je tu, par pitanja za njega:
Sta je, po njemu, prepreka njegovoj zenidbi? I, od koga ocekuje resenje problema - od samog sebe? ili od nekog drugog?
Na ova pitanja, naravno, mogu se osvrnuti svi, ne samo Mance.
Ozenjeni, takodje (da ne pomisle kako nisu dobrodosli) 
|
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
 |
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
|
 |
slawitza83
Hronicar foruma

|
Upisano: Sub Feb 09, 2008 8:16 pm |
|
 |
 |
Prema poslednjem popisu kod nas, raste broj neozenjenih i neudatih iznad 18 godina |
Mislim da je "problem" u tome sto se starosna granica kada je udaja/zenidba u pitanju pomerila. Kada su se moje bake udavale,nije bilo cudno da to bude i u 15. godini,kada su nase mame dosle na red,mislim da se tada starosno doba za udaju kretalo oko 20 +/- 2,3 godine. Ja sada poznajem puno njih koji su i blizu tridesete,ili su je cak i presli,ali ne vide kao problem to sto nisu u braku.
Neki kao razlog za to navode fakultet (nekada je mnogo manje mladih ljudi studiralo) a neki opet,to ne rade zbog nedovoljno dobre finansijske situacije. Naravno,ima i onih koji jednostavno jos uvek ne zele da se vezuju u tom smislu,zele da izlaze,provode se,putuju..
|
|
|
 |
dekameron
Urednik foruma

|
|
 |
GluMica
Starosedelac

|
Upisano: Sub Feb 09, 2008 9:29 pm |
|
Dacu vam jedan primer.Ima muskaraca tako +20 pa do 30,koji su frajeri..
Posto su svesni svoje lepote i izgleda oni ce da budu samo sa isto toliko fizicki savrsenim devojkama...
Procice godine, a danas ima puuuuno lakih riba, on ce se provoditi, i onda jednog dana,ce zeleti da se ozeni.
Te lake devojke sa kojima je on bio,one nece da se udaju,nastavice da uzimaju pare,ili ce naci bogatijeg sponzora...
Sada drugi primer za muskarce koji nisu zadovoljni svojim fizickim izgledom,a ne rade nista po tom pitanju ...
Znam mnoge muskarce koji imaju taj ''problem''i samim tim ne migu da nadju devojku.
mesto ili da porade na sebi ili da smanje kriterijum koji bi ih zadovoljio kod devojaka,ne,oni traze idealnu..i verovatno godinama cekaju tu savrsenu...
Treci primer je za jednog coveka,koji drzi muzicku producentsku kucu u Berlinu,Koji je poznata faca,lep covek,zanimljiv,vredan,zainetesovan za mnoge stvari i ima 40god.
Ja sam se njemu cudila! Nije peder,da razjasnimo,ali on npr i nema neku zelju da se zeni, ne zato sto nece vec zato sto sumlja da ce naci 100% idealnu zenu.
Kaze da ako bi nasao zenu kojoj 1% nje ne bi bio savrsen da bi je prihvatio...
Sad ima klasicnik seljaka,koji se poklapaju sa onom mojom temom da li odelo cini coveka.
Cini u nekim granicama, a ti muskarci najvishe sa sela,izlaze pa cak i uvece u blatnjav patikama,znojavi,rascupani, pa naravno ni jedna zena mu ne bi prilsa,koliko god on bio lep i zgodan/ruzan i debeo,ali opet,stvar hig.
Zatim, ako ste citali Stranca od Alberta Kamia..covek koji ceo svoj zivot zivi na jednolican nacin, koji mu i prija, i od trenutka kad njegova majka umire,on ne izrazava nikakvu zalost za njom vec zalost za promenjenim tempom zivota..
Tako da mozda ima i tih muskaraca koji vole da budu sami sa sobom ili se jednostavno plase gubitka slobode(sto je npr prpblem sa mnom )
A ne zele to da priznaju
Ali opet,mislim da svako moze da nadje partnera, ma kakav god bio,ali ne da sedi pred televizorom,u zatvorenom i ceka da njegova/njena savren/a mu zakuca na vrata

|
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
If I am not the producer I would be an astronaut. |
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
Upisano: Sub Feb 09, 2008 9:30 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Prema poslednjem popisu kod nas, raste broj neozenjenih i neudatih iznad 18 godina |
Mislim da je "problem" u tome sto se starosna granica kada je udaja/zenidba u pitanju pomerila. Kada su se moje bake udavale,nije bilo cudno da to bude i u 15. godini,kada su nase mame dosle na red,mislim da se tada starosno doba za udaju kretalo oko 20 +/- 2,3 godine. Ja sada poznajem puno njih koji su i blizu tridesete,ili su je cak i presli,ali ne vide kao problem to sto nisu u braku.
Neki kao razlog za to navode fakultet (nekada je mnogo manje mladih ljudi studiralo) a neki opet,to ne rade zbog nedovoljno dobre finansijske situacije. Naravno,ima i onih koji jednostavno jos uvek ne zele da se vezuju u tom smislu,zele da izlaze,provode se,putuju.. |
Zbog tog pomeranja granica nastao je problem.
Sto si stariji to si zahtevniji, a neciji kriterijum je sve teze ispuniti. Logicno, sto vise mislis, vise te boli glava, a cilj pocinje da nestaje u magli
Sve samo mane, a nigde vrlina. 
|
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma
http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg |
|
 |
Silver surfer
Dezurna pricalica

|
|
 |
dekameron
Urednik foruma

|
|
 |
Silver surfer
Dezurna pricalica

|
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |