|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Natasa Miljkovic
Urednik emisije

|
|
 |
Nenad-GL
Naj forumas 2008.

|
Upisano: Pon Mar 03, 2008 1:35 pm |
|
Uh zaista teska tema. Kastriranje bi bila jedina adekvatna kazna za takve manijake, ali ajde posto zivimo u savremeno doba onda dugogodisnja robija bez olaksavajucih okolnosti i smanjenja kazne uz tezak fizicki rad.
Pa slucaj onog manijaka koji je pusten iz zatvora ili je pobegao a upravo je bio u zatvoru zbog silovanja i cim je osetio slobodu opet je isto ucinio, pa taj meni nikad ne bi izasao iz samice.
Zena je najveca zrtva u takvoj situaciji ali nije i jedina, svako od nas ima majku,zenu cerku, sestru, prijateljicu pa samim takvim gnusnim cinom ima mnogo vise ostecenih od same zrtve kojoj je ipak najteze, jer ce imati traumu za ceo zivot.
Silovanje u ratu i miru nema bas nikakve razlike, manijak je manijak pa bilo u ratu ili miru, nema za takve tipove olaksavajucih okolnosti ni razumevanja, jedino bi proglasio ludim one manijake koji siluju svoje bliznje takve u ludnicu a ove sto bi nesto tudje a silom uuf da se ja pitam sekirce pa na panj, nisu evnusi za dzabe takvi kakvi su to su mere predostroznosti.

|
      |
|
 |
Jassa
Starosedelac

|
Upisano: Pon Mar 03, 2008 1:38 pm |
|
Jeste teška tema.
A teška je i delom zbog toga, što u našoj podsvesti konstantno "lebdi" da silovatelj neće dobiti kaznu koju zaslužuje. Da bar to znamo, da je jasno i glasno određeno koliko se dobija za silovanje, bilo bi nam lakše...
Znam osobu koja je doživela nešto slično i nikada nije mogla da nastavi normalno... Sada ima 50 godina i neudata je, zapuštena, sama... A to joj se desilo kad je bila maltene devojčica, 15 godina... I sad, kakva je kazna za počinitelja? To nije samo ožiljak na telu... to je nečiji život. Uzeo je nekome život. Uzeo je nekome veru u ljubav, sposobnost razmnožavanja, čitav životni tok je obrnuo! Da sam ja bila roditelj, ne bi mu ginuo metak u čelo i kraj. Toliko bih bila besna!
S druge strane, ima osoba koje to nose kao veliki ožiljak na duši, ali nastavljaju dalje... Malo jače osobe. Uspeju da imaju i dečka i muža i porodicu i sve...Verovatno nose i razne komplekse sa sobom, ali ipak preživljavaju na najnormalniji mogući način.
I iako postoje jače osobe koju mogu da nastave dalje, to ne umanjuje zločin koji je počinjen!
A razlika između silovanja u ratu i miru... Da li opšta anarhija za vreme rata, koja vlada na sve strane, može da bude izgovor? Da li patriotizam može da bude izgovor? Teško... razlika je skoro nikakva.

|
Posebna mi je čast, ja vas u to uveravam, izuzetno sam počašćen što sam umeo kao ja, a nisam kao drugi umeo. M.Antić
Čuvam se promene - putem promene, ali u džepu nosim snove sve... i samo ja znam domete. |
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
Upisano: Pon Mar 03, 2008 1:50 pm |
|
kastriranje bi bilo idealno!
Njihov poremecaj ne moze da se izleci zatvorom,niti kazna moze da ih zaplasi zato sto je to nagon koji ne moze da se kontrolise,dakle samo kastriranje...
ima jedan matori ciganin koji na liniji busa kojim cesto idem maltretira devojke,zene,sve sto je zenskog roda...jednom prilikom sam isao sa devojkom busom u grad,iz mojih ledja je nju nesto pipkao,dok mi nije rekla i dok nisam provalio,lik je dobio shakom u glavu,naglavacke je izleteo iz busa...to je bilo davno...ali ja sam ga pre par nedelja video na stanici na sajmu kako juri neke 3 klinke,dok pandur stoji ispred njih i kao ih brani,on cak nije ni klepio manijaka pendrekom po njusci,nego je cak razgovarao sa njim,dok je ovaj kruzio oko njih,neverovatno....
Drzava u mnogo jednostavnijim stvarima ne moze da napravi adekvatne kazne,tako ni ovo nije izuzetak,dakle samo kastriranje i cao...
|
bolje jedno vruce pivo nego cetir ladna |
|
 |
Natašin naslednik
Starosedelac

|
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
|
 |
Jassa
Starosedelac

|
|
 |
Nenad-GL
Naj forumas 2008.

|
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
|
 |
Natašin naslednik
Starosedelac

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |