|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
| Autor |
Poruka |
stevasrs
Redovni posetilac

|
|
 |
Kajalena
Hronicar foruma

|
Upisano: Čet Jun 05, 2008 4:51 pm |
|
To sta se desilo sa ovom temom nakon svega 2 strane super je ilustracija razumevanja i plasmana romantike danas (i kod nas).
Mislim da se po ovom obelezju ljudi najcesce dele u 2 velike grupe: oni koji ovu osobinu smatraju pozeljnom, pa se ubise od dokazivanja da su romanticni i oni koje je smatraju prevazidjenom, pa se ubise od dokazivanja da nikako nisu, neretko sa podsmehom i prezirom. Pravi romantici su, po meni, jedna mala grupa, koja to retko glasno kaze... jer to je osobina bliska neznosti, osecajnosti i slicnom, pa isto kao sto bi bilo bezveze busati se time koliko si nezan ili mastar, ni razmetanje romanticnoscu nema preteranog smisla, odnosno ukazuje na laznjak.
Ne bih umela da definisem romanticno – valjalo bi da se tako nesto cuje u emisiji. Takodje bih pitala goste sta je za njih romanticno... jer mislim da se ta osobina precesto vezuje za neke stereotipe, koji su po meni takodje laznjaci – svece, ruze po jastucima, violine pod prozorima i slicne ispranosti.
Cini mi se da se romanticnost cesto vezuje za slabost, pa su tako muskarci koji su romanticni (ili to pokusavaju) slabici sa malim pishama, koji ne mogu da osvoje drugim, "muskijim" kvalitetima.
|
|
|
 |
Page
Inventar foruma

|
|
 |
Nenad-GL
Naj forumas 2008.

|
Upisano: Ned Jun 08, 2008 2:52 pm |
|
 |
 |
Ne bih umela da definisem romanticno – valjalo bi da se tako nesto cuje u emisiji. Takodje bih pitala goste sta je za njih romanticno... jer mislim da se ta osobina precesto vezuje za neke stereotipe, koji su po meni takodje laznjaci – svece, ruze po jastucima, violine pod prozorima i slicne ispranosti. |
Slazem se i ja ne znam kako bih je definisao mozda kad je svaki trenutak priajtan, lep i nezan sa voljenom osobom, mozda je to romantika. Ne mora da bude romantika uvek klasika, cvece, palme,more i dr. mogu i da poklonim kilo eksera ali mislim da je vazan nacin kako cu nekome da ih poklonim.
 |
 |
Cini mi se da se romanticnost cesto vezuje za slabost, pa su tako muskarci koji su romanticni (ili to pokusavaju) slabici sa malim pishama, koji ne mogu da osvoje drugim, "muskijim" kvalitetima. |
E pa sad ovo je udar na sve muske romanticare ne bih rekao da je slabost u pitanju ili ono drugo jednostavno romantika i neznost je put kojim zelim da dodjem do njenog srca a ono ja sam muskarcina bre, pa mozda se bas iza toga kriju male pise. 
|
      |
|
 |
jole_85
Inventar foruma

|
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
Page
Inventar foruma

|
|
 |
Katančić
Inventar foruma

|
Upisano: Uto Jun 10, 2008 12:08 am |
|
Dosao sam i ja da malo kakim....
Romantiku svi shvataju različito.....
Neko je shvata kao skup aktivnosti pre seksa.....
Neko kao skup aktivnosti koje su vezane za imitaciju balova i kraljevskih manira
Neko kao pokazivanje koliko je osoba spremna da ne bude svoja , već se pretvara u roba predstojeće ljubavi.....
Neko kao pozadinsku scenu sa prikazivanje emocija, tj dizanje zastora i otpočinjanje pozorišne predstave sa jednim glumcem i jednim gledaocem....
Neko kao obračun sa idolima društva, obračun sa IN stereotipima preko romantičnih stereotipa (koji simbolizuju nešto drugo).
Neko kao odbacivanje političke i kulturološke korektnosti (svlačenje smokinga) i pretvaranje gospodina u muškarca, dame u ženu (ova druga polovina procesa je često iz nerazumevanja i glupiranja danas nepostojeća, već se desi pretvaranje dame u k.....,sex kao identitet ljubavi i emocija).
Neko to tumači kao izlivi nežnosti i poetskih rečenica, pažnje i uvlačenja u b.... , stvaranje atmosvere da se doživi EGOorgazmički vrhunac (današnjih megalomanskih i narcističkih osoba).
U svakom slučaju svi imaju neku definiciju romantike....
Gde su nestali romantični?
Pa iz pomenutog se vidi da se definicije ne moraju poklapati....
Karakteri koji omogućavaju tudju definiciju romantike nisu usaglaseni sa karakterom koji odgovara toj osobi u pogledu karijere, razmišljanja, drugih bitnih stavova....
A na kraju koliko je osoba spremno na igru otvorenosti?
Mnoge od navedenih definicija romantike traže u nekom obliku igru otvorenosti, a to je iz ovog ili onog razloga danas uskraćeno.
Ili zbog nesigurnosti u sebe ili zbog taktike kasnijeg postavljanja i tumačenja, ili zbog čistog koristoljublja....emotivnosti drugoga....i zadržavanja kontrole....
Ostaju one definicije koje se zasnivaju na pretpostavkama i asocijacijama dogadjaja....tj sveća i ruže znače da je on zagrejan , lančić i narukvica da je ozbiljan i slične patke iz ženskih časopisa i emisija.....
Popijte jednu i za moju dušu........
|
| Sve što kažem u par reči je izvučeno iz konteksta,mog konteksta. |
|
 |
sirena
Inventar foruma

|
|
 |
Katančić
Inventar foruma

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |