NaslovnaForumRegistruj seTražiLista članovaPravilnikVideo pomoć Pristupi
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!

Ono sto niste zeleli da znate o vasoj deci

Idi na stranu 1, 2  Sledeci
Odgovori na poruku    Natasa-Miljkovic.com - forum » Analiza prethodnih emisija Pogledaj prethodnu temu
Pogledaj sledeću temu

Ono sto niste zeleli da znate o vasoj deci
Autor Poruka
Vanja
Urednik foruma
Urednik foruma

Pol: Zenski
Pridružio: 30 Jan 2007
Poruke: 6675
Teme: 180
Lokacija: Takovska 10
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Poruka Upisano: Pon Okt 27, 2008 9:45 pm Odgovoriti sa citatom

U 22:05 po novom racunanju vremena, odnosno u 23:05 po starom.
(ovo u slucaju da neko jos uvek nije vratio svoj sat unazad, poput mene)


Izvolite sad vi - roditelji, djaci, nastavnici i ostali Wink


_______________

Pregled emisije


Jovan Knežević (nastavnik):

- Suspendovan sam iz Šeste beogradske gimnazije na mesec i po dana. U izveštaju inspekcijskog nadzora stoji da sam koristio nedozvoljene znake poput minusa koji sam pisao kada đak nije prisustvovao pismenom zadatku; odnosno, stoji da nisam upisao dodatnu nastavu koju sam držao u dva odeljenja četvrtog razreda.
- Moj slučaj je samo vrh ledenog brega. Imam utisak da oni koji imaju moć, preko mene pokušavaju da disciplinuju neke neistomišljenike. U školi postoje i unutrašnje sile, ali ima i spoljašnih faktora koji bitno doprinose toj situaciji.
- Đaci jednog odeljenja nisu želeli da pohađaju nastavu ukoliko bih im predavao matematiku. Zahtevali su da im ne predajem, iako mi nikada nisu oči videli, niti sam ja njih ikada video. Ne znam od koga su čuli čuli te urbane legende da sam prestrog.
- 1995. sam prvi put čuo da me zovu Joca-ubica, onda kada me je jedna devojčica na času pitala da li je istina da me tako zovu.
- Niko danas ne voli nekoga ko misli previše. Naše je da ćutimo, da pišemo kredom po tabli i da na kraju podelimo dvojke da se deca ne bi traumirala. To vam je danas definicija profesora. Ja neću toga da se držim apsolutno nikada. Rekao sam da mogu slobodno da me izbace iz škole, ali ja svoja uverenja neću promeniti.
- To što pričaju da sam prestrog, apsolutno nema veze ni sa kakvom istinom. Ali poštujem pravo svakog da priča šta želi.
- Poslednjih deset godina vapim da neko dođe na čas. Sadašnji pedagog na moj čas je došao samo jednom u toku godinu dana, upao potpuno nenajavljeno, i posle 8 meseci dao izveštaj o tom času.
- Već desetak i više godina traju prozivke da sam ja ruglo Šeste beogradske gimnazije, da srozavam ugled škole, da gomila dobre dece neće da dođe u školu zbog toga što su, eto, čuli strašne priče.
- Za 22 godine rada u prosveti, odgovorno tvrdim da nikada nijednom detetu nisam na usmenom dao jedinicu.
- Kada od 26 đaka u jednom razredu 19 njih ima jedinicu, to je prvenstveno moj poraz zato što ja ne mogu da doprem do njih. Zašto ne mogu da doprem do njih, složena je priča.
- Od sebe puno tražim. Od dece očekujem samo normalno, samo ono što smo radili na času. Trudim se da moje đake naučim životu pre svega.
- Deca se uopšte nisu promenila, ona su trista puta bolja od nas. Mi ih uništavamo.
- Nema puno roditelja koji dolaze da pričaju sa mnom.
- Neki roditelji se dovijaju na razne načine. Svašta su mi nudili za dvojku, ali sam sve to sasecao vrlo brzo.
- Profesora Čobanskog direktorka je odbila da primi na posao, iako je on sudskom odlukom vraćen u školu. Forum beogradskih gimnazija je u tu svrhu poslao dopis ministarstvu, ali nije bilo nikakvog odgovora.
- Prosvetni radnici moraju puno toga da urade najpre u svom dvorištu. Zakon više ne vredi, jer mi više nemamo poverenja jedni u druge.
- Strašno je kada vas kolega denuncira i odlazi kod direktora da priča šta ste vi uradili.
- Nasilja bi bilo mnogo manje kada bismo mi u školi sami između sebe umeli da ostvarimo kulturu dijaloga.
- Siguran sam da danas nema ni 10% entuzijasta. Škola je nekada bila mesto gde su dolazili entuzijasti. Sebe ubrajam u takve ljude.
- Nema veze što sam maltene ostao bez posla. Ja ne živim od školskog dinara u tom smislu.
- I ovi bivši đaci koji su napisali peticiju, i ovi sadašnji, daju mi snagu, i siguran sam da radim dobru stvar.
Ključna reč: Povratak poverenja koje je nemoguće ostvariti. I beskrajni optimizam.


Slavica Mijalković (nastavnik):

- Deca su danas češće prezaštićena nego što su zapuštena.
- Nastavnik vrlo teško čuva autoritet. Ako drži svoj kurs i ne želi da popusti, onda će često biti kritikovan od pedagoško-psihološke službe i savetnika nadzornika, do roditelja.
- Vrlo često se vrši pritisak se na ljude koji pokušavaju da zadrže svoj autoritet u pozitivnom smislu.
- Na sred časa dobila sam batine od učenika drugog razreda gimnazije u kojoj predajem, a kome sam zaključila jedinicu. Imala sam modrice po nogama i podlive ispod oka.
- Ostali đaci bili su u potpunom šoku. Bojalii su se da priđu i probaju da nas razdvoje.
- Majka tog učenika pretila mi je preko moje bolesne majke koja je živela u njenom komšiluku. Tom istom učeniku sam u prvom razredu na popravnom dala dvojku, ne iz straha za sebe, već da ne bi uznemiravali moju majku.
- Taj učenik nije dobio nikakvu kaznu od škole, čak ni formalnu.
- Zakon je trenutno takav da bih ja izgubila posao da sam slučajno krenula u svoju odbranu.
- Nama je rečeno da je gotov novi zakon o školstvu koji skupština treba da usvoji. Međutim, niko od nas ne zna šta je u tom novom zakonu.
- Poslednjih godina napravljen je kult deteta. Svima onima koji rade u školi stalno se govori da ne smeju da povise ton, da ne smeju da previše kritikuju decu, da ne smeju da dete izbace sa časa, da moraju da ga motivišu,...
Ključna reč: Optimista sam i verujem i dijalog, ali i u represivnije mere u smislu zakona.


Žarko Obradović (ministar prosvete):

- Za nasilje u školama krivi su svi. I društvo, i sistem.
- Pojedinci su deo sistema, i to se ne sme prenebregnuti. Od nas samih zavisi kako se ponašamo unutar tog sistema.
- Da li na osnovu 50 povređene dece treba izvesti zaključak da su nam sva deca ugrožena? U Srbiji ima 655.000 dece.
- Nije tačno da ne razgovaramo sa sindikatima. Od kako sam postao ministar, razgovaram sa sindikatima na razne teme uključujući i problem nasilnog ponašanja u školama.
- Predstavnici sindikata govore o problemu nasilja, ali ne u meri u kojoj se sada raspravlja.
- Kada treba da edukujemo roditelje i javnost o tome šta je nasilno ponašanje, kako ga prepoznati i kako edukovati tim da preventivno prepozna nasilje – niko tome ne posvećuje nijedan redak u novinama. To, izgleda, nije zanimljivo.
- Izdali smo priručnik za roditelje - za borbu protiv nasilja. Bio sam razočaran nakon promocije tog istog priručnika, budući da nismo bili interesantni. Nažalost, samo krv privlači pažnju javnosti.
- Činjenica je da se za mnogo stvari ministarstvo smatra odgovornim. Ali je isto tako i činjenica da ministarstvo nema nikakav mehanizam da bi moglo da reaguje. Saglasan sam sa tim da je to najstrašnije u celoj priči, ali je to ustanovljeno u nekim godinama pre.
- Ako uspostavimo autoritet sistema vrednosti u društvu, onda ćemo uspeti da uspostavimo i autoritet nastavnika.
- Kada sam ja išao u školu, autoritet nastavnika niko živ nije dovodio u pitanje.
- Ovo što se danas u školama događa, posledica je nekih promena koje su se desile devedesetih - ekonomska situacija, zloupotreba obrazovanja u političke svrhe, štrajkovi,...
- Mnogo toga se je promenilo u godinama iza nas. I roditelji i đaci sebe su doveli u situaciju da daju sudove o nečemu u šta, bez uvrede, nisu dovoljno upućeni. Pravi se takva atmosfera da roditelji i đaci mogu da budu, maltene, deo svega u sistemu obrazovanja.
- Savetujem da zajednički dajemo rešenje, da bi nastavnici stvarno bili predmet poštovanja a ne vreća za udaranje od strane roditelja i pojedinih đaka.
- Ako prepoznate besno dete znaćete kako da reagujete. Ako ga ne prepoznate, džaba vam priča.
- 1.180.000 dece je deo našeg sistema obrazovanja. Ne treba zatvarati oči nad bilo kojim pojedinačnim slučajem, ali ne treba ni donositi generalne zaključke.
- Sve zakone iz oblasti obrazvanja dostavićemo javnosti i reprezentativnim sindikatima, da oni unutar svoje struke kažu šta misle.
- Ozbiljno razmišljamo o ideji sindikata da nastavnici imaju status službenog lica. Nemamo ništa protiv toga, ali hoćemo da dobijemo saglasnost svih.
- Uloga školskog policajca samo je jedan od elemenata. Inače prednost dajem onom edukativnom tipu sprečavanja nasilja.
- Roditeljima bih rekao da puste decu da uče, da veruju nastavnicima koji ih uče; da obrate više pažnje na to kako im deca provode dan i pitaju ih šta su zadnje pročitali.
Ključna reč: Problem nasilja u školama treba rešavati dijalogom. Za dijalog nikad nije kasno.


Radmila Dodić (Forum beogradskih osnovnih škola):

- Ne znam da li se je pokvarila porodica, škola ili deca. Kada bismo znali odgovor onda bismo našli i lek.
- Rezultati ankete koju smo kao Forum uradili, a koja se tiče nasilja prema prosvetnim radnicima, pokazuju da je 40% nastavnika u osnovnim školama doživelo jednu vrstu nasilja od strane učenika, i jos 40% od strane roditelja. Oko 20% nastavnika doživelo je pretnje preko trećih lica.
- Prema rezultatima ankete u kojoj su nastavnici odgovarali kako bi moglo da dođe do smanjena nasilja u školama, samo 4% njih misli da uloga školskog policajca ima težinu.
- Rezultate ankete poslali smo ministarstvu, gradskom sekretarijatu za obrazovanje, medijima i nekim nevladinim organizacijama. Svi su reagovali osim ministarstva.
- Mi smo reprezentativni sindikat na nivou grada. Ovo naše istraživanje o nasilju samo je početak jednog istraživanja koje bi možda moglo da bude neka osnova za sve institucije.
- Za prevenciju nasilja neophodan je projekat u koji bi bili uključeni i nastavnici, i učenici, ali i roditelji.
- Ako smo prevazišli štrajkove i ušli u jednu drugu fazu, kvalitativno drugačiju, gde želimo da pričamo o nekim sistemskim rešenjima i o pojedinčnim problemima, i dalje nemamo nikakvog načina da dođemo do ministarstva a da to nije preko ličnih kontakata.
Ključna reč: Škole bi trebalo da se otvore đacima ceo dan i ponude im razne besplatne aktivnosti, jer samim tim tu bi bilo puno druženja i klima u školi bi se automatski poboljšala.


Oliver Vidojević (dečiji psihijatar):

- Za razliku od većine drugih terapeuta, mi koji se bavimo decom nikada nemamo u fokusu samo jedno dete, već celu porodicu i sredinu u kojoj dete odrasta.
- Svima treba omogućiti dijagnostiku raspoznavanja problema.
- Postoji štetan efekat izveštavanja o nasilju. Unicef je priredio jedan ozbiljan seminar u kome smo govorili o načinu na koji mediji treba da o nasilju izveštavaju.
- Način na koji će se problem prezentovati mora da vodi računa o pravima deteta, o pravima onih koji su prisutni u informaciji, a najviše o ishodu čemu to na kraju služi.
- Prezaštićeno dete samo je jedan način izraza koji govori o izlaganju deteta da živi bez odgovornosti. Na taj način se dete operiše od odgovornosti, nakon čega se lako delegira neko četvrti.
- Sa roditeljima koji ne žele da znaju da im deca nisu vredna i jesu nasilna, potreban je intezivniji rad da bi se oni o tome prisvestili.
- Rad sa decom mora biti mnogo strukturisaniji, mora da podrazumeva i ono što se dešava u porodici. U taj rad moraju se participativno uključiti i deca i roditelji, a da se to onda, kroz saradnju škole i roditelja, nastavi i u školi.
Ključna reč: Kada je nešto strukturisano, zakon koji važi u školi postoji i u porodici. Tako bi se izbeglo mnogo stvari, jer bi se na istoj strani našli i roditelji i deca, zajedno sa obrazovanim sistemom.


Poslednji put izmenio korisnik Vanja dana Sre Okt 29, 2008 1:19 am; Izmenjeno ukupno 2 puta. (0 procenata izmenjeno)


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Или се ти предај, или ја да ти се предам.

Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
Zeljko
Udaljen sa foruma!
Udaljen sa foruma!

Pol: Muski
Pridružio: 23 Sep 2008
Poruke: 841
Teme: 21
Lokacija: Stara Pazova
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Poruka Upisano: Uto Okt 28, 2008 3:13 pm Odgovoriti sa citatom

hmmm...gledao emisiju...zanimljiva tema i gosti....nacin zivota, brz zivot, slaba materijalna situacija, roditelj sve manje sa svojim detetom, deca vise po internetu i na igricama po ceo dan, (napredak tehnologije je isto toliko losa koliko i dobra stvar)...dete vise nema na normalnim stvarima da odrasta...samo nasilje i perverzije oko njega..haos....roditelj mrzovoljan jer mu je losa materijalna situacija, sve to kad se skupi zajedno, dolazi do nezeljenih i potresnih situacija....mislim da nema povratka nazad....a tako je u celom svetu a ne samo kod nas..u svetu je jos gore...ostaje nam samo da se potrudimo i damo sve od sebe da ne bude jos gore...

a Natasa i njena duga kosa... Embarassed Smile


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
www.zeljkoart.com
http://www.chrisrea.nl/community/index.php

www.roberthjackson.org

"The privilege of opening the first trial in history for crimes against the peace of the world imposes a grave responsibility. The wrongs which we seek to condemn and punish have been so calculated, so malignant, and so devastating, that civilization cannot tolerate their being ignored, because it cannot survive their being repeated. That four great nations, flushed with victory and stung with injury stay the hand of vengeance and voluntarily submit their captive enemies to the judgment of the law is one of the most significant tributes that Power has ever paid to Reason." ROBERT H. JACKSON
MJ
Prolaznik
Prolaznik

Pol: Muski
Pridružio: 23 Nov 2007
Poruke: 27
Teme: 1
Lokacija: Cacak
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Poruka Upisano: Sre Okt 29, 2008 2:53 pm Odgovoriti sa citatom

Izlaganje ministra je meni delovalo toliko blago, on kao da uopšte nije ni zainteresovan za problem. Nije bio konkretan po pitanju šta on misli koje poteze treba povući ne bi li situacija ili problem počeo da se rešava.

Ne volim da čujem da neko nema ingerencije, kao što je on to rekao za ministarstvo. Ako si tu gde jesi i u službi naroda, onda moraš svim silama da se trudiš da obavljaš svoj posao što bolje možeš.

U školama trebaju da postoje stroga pravila o ponašanju, ukoliko se đaci ne pridržavaju, sledi sankcija. Zabranio bih upotrebu i nošenje mob. tel. u školama jer mislim da mobilni nemaju važnu ulogu u odrastanju jednog tinejdžera, samo mogu da umetaju na časovima kada je potrebna potpuna pažnja onom što priča profesor.

Evo jedan primer: Pre desetak godina tokom moga školovanja, znao sam jednog učenika koji je bio u najmanju ruku problematičan, može se reći delikvent, pravio je nered u školi, donosio bi ponekad i oružje, a nisu smeli da ga izbace zbog njegovog "tate". Tek posle nekog vremena izbacili su ga iz škole, toliko o pritisku roditelja na profesore.


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
"Steta sto nemam deset godina vise pa bi me starost cuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno"
Vanja
Urednik foruma
Urednik foruma

Pol: Zenski
Pridružio: 30 Jan 2007
Poruke: 6675
Teme: 180
Lokacija: Takovska 10
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Poruka Upisano: Čet Okt 30, 2008 12:02 am Odgovoriti sa citatom

Neverovatno mi je bilo da je ministar, iznad svega, gurao socijalisticko-komunisticke ideje...
Na skoro sva pitanja o nacinu resavanja ovog problema sa decom i roditeljima, on je davao jedan te isti odgovor, samo sa razlicitim formulacijama: problem su godine iza nas kada smo strajkovali i kada nismo slusali vlast... zato nam se, pretpostavljam, sve ovo i desava...

Prosto ne mogu da verujem da covek koji je deo demokratske vlade uopste govori tako nesto. Nonsalantno je krivicu svalio na promenu sistema vlasti. Nonsalantno provlacio pricu da je 90-ih bilo bolje, s tim sto nije bio eksplicitan.

Profesor Jovan Knezevic ima zanimljivu pricu. Ali, koliko god da mi ispravno zvuci sve ono sto je rekao, ne mogu da se otmem utisku da je i on slicnih razmisljanja kao i ministar. Kao da pokusava da ide mimo vremena, mimo sveta. Sama njegova izjava da nikada nece promeniti svoje kriterijume mnogo govori. Zvuci mi tvrdoglavo, i samouvereno.
Natasa je bila odlicna sa potpitanjima koja su ga, ocigledno, prestravila.
Na pitanje "da li je normalno da vise od polovine ucenika u jednom odeljenju ima jedinice", profesor je odgovorio vrlo iskreno, rekavsi da je prvenstveno to njegov poraz, a ne poraz djaka. Rekao je da ne moze da dopre do njih.
Mislim da pravi profesor uvek moze da dopre do svakog ucenika.


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Или се ти предај, или ја да ти се предам.

Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
Nenad-GL
Naj forumas 2008.
Naj forumas 2008.

Pol: Muski
Pridružio: 23 Jan 2007
Poruke: 9445
Teme: 105

Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Poruka Upisano: Čet Okt 30, 2008 12:10 am Odgovoriti sa citatom

he jeste si za ministra u pravu, ako je morao da bude iz spsa trebao je neko ko nije imao funkciju u komunistickom sistemu, eto taj isti ministar obeca do godine udzbenike za prvake za 'DZ" misli godina je daleko pa ko ce toga da se seca khm...i to obeca pa ce da vidi kasnije na koji nacin...sto se tice profesora jeste to njegov poraz ali mozda i nije jer on mozda i dopire do njih ali ne nalazi nista u njima..prazno...inace moram emisiju jos jednom doobro da odgledam...voditeljka prava dama, najbolja Smile


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Page
Starosedelac
Starosedelac

Pol: ?
Pridružio: 04 Apr 2007
Poruke: 3332
Teme: 7

Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poruka Upisano: Čet Okt 30, 2008 12:12 am Odgovoriti sa citatom

Potpuno sam na strani matematicara...Danas su deca vrlo bahata i neodgovorna...jedino sto znaju da saberu su kvote u kladionici.
Za dvojku je potrebno vrlo malo znati.
Licno sam drzao casove studentima na tehnologiji, koji nisu znali minus da izvuku ispred zagrade (a dolazili su da im objasnjavam integrale i diferencijalne jednacine). Ne znam da li ste svesni, koliko moze da iznervira toliko neznanje osnovnih stvari. Prosto ste nemocni.


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
sirom sveta
MJ
Prolaznik
Prolaznik

Pol: Muski
Pridružio: 23 Nov 2007
Poruke: 27
Teme: 1
Lokacija: Cacak
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Poruka Upisano: Čet Okt 30, 2008 12:45 pm Odgovoriti sa citatom

Taj isti ministar bio je kandidat za gradonačelnika, to je ono što me najviše nervira. Da se može dobiti funkcija u zamenu, kad već nije gradonačelnik može i ministar prosvete. Odjednom on zna sve probleme koje prate prosvetu u zadnjih 20 pa i više godina.


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
"Steta sto nemam deset godina vise pa bi me starost cuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno"
Natasa23
Starosedelac
Starosedelac

Pol: Zenski
Pridružio: 03 Jan 2007
Poruke: 1368
Teme: 40
Lokacija: ravno do dna u zemlji tulipana
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poruka Upisano: Pon Nov 03, 2008 1:03 pm Odgovoriti sa citatom

Dobra emisija, mada mi je zasmetalo Natasino navodjenje sta su sve rekli o nastavniku Jovanu Knezevicu. Ako nisu to rekli pred kamerama zvuci kao "rekla-kazala" sto naravno nije uredu iznositi u emisiji.
A kako doci do roditelja koji bi imali nesto da kazu u prilog svojoj deci, a protiv profesora.....javno demokratski Razz Rolling Eyes


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma

http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg
Vanja
Urednik foruma
Urednik foruma

Pol: Zenski
Pridružio: 30 Jan 2007
Poruke: 6675
Teme: 180
Lokacija: Takovska 10
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Poruka Upisano: Pon Nov 03, 2008 7:44 pm Odgovoriti sa citatom

Nisu kamere vrh pravosnaznosti Wink Svako ima pravo na anonimnost, a papir je za tu svrhu najbolji. Kao na izborima, tj. tajnom glasanju. Zamisli kada bi svako od 6 miliona nasih glasaca morao da zaokruzuje javno pred kamerama Smile
Papir sa kog je Natasa procitala ono smo culi vrlo je validan dokument Wink Da nije, profesor Knezevic bi se, pretpostavljam, jako pobunio Wink


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Или се ти предај, или ја да ти се предам.

Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
Realm
Prolaznik
Prolaznik

Pol: ?
Pridružio: 04 Maj 2007
Poruke: 42
Teme: 2

Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poruka Upisano: Uto Nov 04, 2008 3:31 pm Odgovoriti sa citatom

Natasa23 ::
Dobra emisija, mada mi je zasmetalo Natasino navodjenje sta su sve rekli o nastavniku Jovanu Knezevicu. Ako nisu to rekli pred kamerama zvuci kao "rekla-kazala" sto naravno nije uredu iznositi u emisiji.
A kako doci do roditelja koji bi imali nesto da kazu u prilog svojoj deci, a protiv profesora.....javno demokratski Razz Rolling Eyes


Pozdravi Natasi u Holandiji Smile ! Tamo se covek lako privikne na transparentnost. Ovde je to 'mislena imenica'.
Elem, posto sam se u nekoliko navrata vec predstavila, krajnje dobronamerno zelim da u svojstvu roditelja zamolim g-djicu Miljkovic da kad vec dovede gosta kao sto je ministar prosvete pokusa da vise prostora da gostima koji ocigledno nemaju prilike da s njim razgovaraju. Na neka pitanja koliko god puta ih pitali ili koliko god navalentno ih pitali (cak ni sa aspekta zanimljivog talk show-a nemaju efekta), prosto nema odgovora - za sada - ali, mozda ima ideje kako uspostaviti mehanizme po kojima ce za nastavnika biti odgovoran sef strucnog aktiva, pa direktor, pa tako redom do ministra. Cak i u najmanjoj organizaciji ili firmi, postoji hijerarhija odgovornosti i ovlascenja - u cemu je poenta prozivati JEDNOG coveka, makar on bio ministar, da odgovara za stvari za koje u svojstvu ministra nije cak nadlezan - ministar ne zaposljava nastavnike! Nama neko moze biti simpatican ili ne, njegova politicka opredeljnost takodje (kad smo vec MI prihvatili da tako i dolaze do ministarskih fotelja, a ne prema svojoj strucnosti), ali UVEK sam za to da na pocetku mandata treba pruziti sansu.
Cinjenica je da se mnoge skole u Beogradu (licna ucestvovala u nekoliko akcija!) obnavljaju i uz pomoc sredstava roditelja. Od 1-4 razreda svaka skolska godina pocne roditeljskim sastankom na kome se NESTO obnovi: zavese, namestaj, ... Ima roditelja koji smatraju da im njihovo finansijsko ulaganje (a mozda i vise od toga ?! - ne smemo zaboraviti da su uciteljske plate sramotno male) daje slobodu da uticu na ocene, a kad to tako pocne ... Ima jos dosta tuznih cinjenica, koje nazalost nisu spomenute.
Ono sto meni najvise smeta je da jos uvek nemamo emisije koje su izvoriste konstruktivnih ideja i 'popriste' transparentne razmene cinjenica u okviru teme - uvek pobedi 'pusto srpsko' i svede se na agresivno upadanje u rec, potcenjivanje, 'spustanje'... Tesko cemo tako doci do nekih promena. Sad Dobre ideje, sjajne ideje, ali ... U cemu je stvarno poenta?


Dodaj post u Technorati Favorites
Dodaj post u Delicious Bookmarks
Dodaj post u Google Bookmarks
Dodaj post u Yahoo Bookmarks
Prevedi post/Translate this post
Podeli post sa prijateljima na Digg.com
Podeli post sa prijateljima na StumbleUpon
Podeli post sa prijateljima na MySpace
Podeli post sa prijateljima mejlom
Podeli post sa prijateljima na Fejsbuku
Prikaži poruke iz poslednjih:    

Odgovori na poruku    Natasa-Miljkovic.com - forum » Analiza prethodnih emisija Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa
Idi na stranu 1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

 
Skoči na: 
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Srodne teme
Naziv teme  Autor   Poslednja poruka 
Apokalipsa? Natasa Miljkovic Pet Nov 30, 2012 5:20 pm  Pogledaj zadnje poruke
Prijateljstva koja prelaze u nešto više Eric Cantona Sre Maj 26, 2010 4:41 am  Pogledaj zadnje poruke
Foklandi ~ Ostrva koja je rat promenio nabolje Eric Cantona Uto Jan 19, 2010 5:16 pm  Pogledaj zadnje poruke
Najvece lazi srpskih politicara Eric Cantona Sub Jan 02, 2010 4:28 am  Pogledaj zadnje poruke
Koja god vlast da je, policija i zandarmedija su uzas Dobrovoljac Sre Dec 05, 2007 7:39 am  Pogledaj zadnje porukeStavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.
NaslovnaBiografijaForumBlogGalerijaIntervjuiKontaktArhiva emisijaDownloadLink to us!Natasa-Miljkovic.com - RSS za temu
Forum je baziran na phpBB 2.x software-u. Originalni dizajn napravio je Vjacheslav Trushkin. Forum održava ekipa foruma. Pravila ponašanja možete naći ovde!