|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Natasa Miljkovic
Urednik emisije

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
Upisano: Pon Nov 17, 2008 11:02 pm |
|
Jel ono bila Vuco sto kaze da je sa detetom tesko komunicirati....
To kad od deteta pokusavas da napravis sebe, sa svojom logikom....
A ona u sledecoj recenici prica upravo o tome i sama sebi u usta ulece...
Jer ako dete shvatis kao osobu, jos nepotpuno formiranu , koja nema dovoljno saznanja, sto je normalno jer ima iskustva tek par godina, a ne 20+ godina....onda se sa detetom vrlo lako sporazumes...
Najveci problem je strpljenje, a tu nam drustvo ne pomaze, jer
-prvo egomanijski pumpa roditelje
-socioloski ih ......u glavu ,pa se ljudi osecaju frustrirano i onda ide ono sto zovem transfer emocija, tj pretvara se tlacenje drustva u odgovor osobe prema svojoj okolini , a ne prema onome ko ga tlaci....
Gospodja "veciti branilac pravde" mi sve vise odaje utisak da nema blage veze o odnosima , nema blage veze ni sta je pravda, vec ima neku knjigu , beleznicu u kojoj je zapisano sta je pravda po njenom i onda to preslikava i razbija se od truda da sve ostale ubedi u njen citap....
Toliko se uhvati nekih stvari , a argumente bukvalno ignorise jer ona je "branilac pravde"......
Meni to lici kao kad neko uzme sebi za pravo da bude nesto i negira (skoro autisticki) svaku ideju, osobu , akciju koja se mesa ili ne prihvata takav apsolut....
Skoro kao kad bi jaffo ridza izjavio da ima apsolutna prava na svo znanje i sta on kaze da je znanje to je znanje....

|
Sve što kažem u par reči je izvučeno iz konteksta,mog konteksta. |
|
 |
Zeljko
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
supermama
Novajlija

|
|
 |
Page
Starosedelac

|
|
 |
milutin
Udaljen sa foruma!

|
Upisano: Pon Nov 17, 2008 11:50 pm |
|
Hm, ono šta ja znam, vidim, čitam, osluškujem...u Srbiji više stradavaju roditelji od svoje dece, nego obrnuto. Štaviše deca više maltretiraju, čak i biju svoje najbliže, no što se to ikada u istoriji ljudcke vrste dešavalo.
Po mom sudu, najpokvareniji, najpodmukliji su oni roditelji, oni ljudi, one osobe koje za medije, ili za javost pričaju da su protivu svake batine nad decom...a kad ih neko iznervira u stanju su da tako puknu, da tako ispsuju i boga oca. To se u prevodu na srpski kaže: Foliranti, ne oni Kaporovi.
P.S. Za ovu temu ispričaću dogadjaj koji je zadesio jedan Britanski bračni par, koji je umalo poludeo sa svojim 4-godišnjim sinom.
Dakle, dete ovog bračnog para maltretirao je nevidjeno svoju mamu i tatu-a kako? Kada traži da mu se ispuni neki hir, neka stvar, neka želja, bilo bi sve uredu dok su mu se želje ispunjavale. Medjutim, jednom prilikom roditelji su ga odbili, on je pokazao pravo lice, to jest imao je običaj kada mu se želje ne ispuni da vrišti iz mozga i da se valja po podu...
Ta histerija bi bila takvog inteziteta, da je pretilo da se dete uguši i umre što bi se reklo. Šta će, roditelji u strahu popuste, i na kraju taj mali monstrum je tako dobijao bitke sa svojima.
Hm, onako sludjeni, oni odu kod psihijatra, požale se istom, ispričaju slučaj, a znate šta im je savetaovao da urade: ništa spektakularno, već da moraju da ga puste da histeriše i plače dok mu ne dosadi! Videćete gospodo, rekao im je čovek, da će prestati sa tim kada bude video, da se vi ne uzbudjujete uopšte što se on toliko uzbudjuje.
Oni otišli posle kući, i kada je ponovo došlo do toga, da mali pravi besne gliste, poslušali su psihologa, i tako je i bilo, kada je počeo da vrišti, da krklja, da se kao guši, oni ga pustili, i šta se desilo: mali video da se bori sa životom, i na kraju prestao sa histerijom, i tako su ga pobedili na kraju. Prosto ko pasulj, ali treba biti odvažan i odlučan u takvim slučajevima.

|
Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo. |
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
Upisano: Pon Nov 17, 2008 11:58 pm |
|
Naravno da je apsurdno smatrati bilo koga detetom do 18. godine. Jer niti krivicno, niti gradjansko pravo osobu u tim godinama ne smatra detetom. Mene cudi takav jedan propust u emisiji, pre svega od strane pravnika (Kovacevic Vuco).
Prema krivicnom pravu, detetom se smatra lice do navrsene 14. godine. Od 14. do 16. je mladji maloletnik, od 16. do 18. stariji, a od 18. punoletna osoba.
Prema gradjanskom pravu, detetom se smatra lice do navrsene 7. godine.
Ako smem da primetim, preterana fokusiranost Kovacevic Vuco na ono sto su govorili gosti preko puta nje, doprinela je upravo propustu sto se tice deteta, godina i zakonskih objasnjenja nekih stvari.
Ali i pored toga, argumenti Kovacevic Vuco su, bar na mene, ostavili jaci utisak. Zato sto je opaskom da cuska nije pravo, Kovacevic Vuco odnela verbalnu pobedu.
 |
 |
Toliko se uhvati nekih stvari , a argumente bukvalno ignorise jer ona je "branilac pravde"...... |
Koje argumente?
|
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
 |
|
 |
Sasha...
Starosedelac

|
Upisano: Uto Nov 18, 2008 12:01 am |
|
 |
 |
Naravno da je apsurdno smatrati bilo koga detetom do 18. godine. Jer niti krivicno, niti gradjansko pravo osobu u tim godinama ne smatra detetom. Mene cudi takav jedan propust u emisiji, pre svega od strane pravnika (Kovacevic Vuco).
Prema krivicnom pravu, detetom se smatra lice do navrsene 14. godine. Od 14. do 18. je mladji maloletnik, a od 18. punoletna osoba.
Prema gradjanskom pravu, detetom se smatra lice do navrsene 7. godine.
Ako smem da primetim, preterana fokusiranost Kovacevic Vuco na ono sto su govorili gosti preko puta nje, doprinela je upravo propustu sto se tice deteta, godina i zakonskih objasnjenja nekih stvari.
Ali i pored toga, argumenti Kovacevic Vuco su, bar na mene, ostavili jaci utisak. Zato sto je opaskom da cuska nije pravo, Kovacevic Vuco odnela verbalnu pobedu.
 |
 |
Toliko se uhvati nekih stvari , a argumente bukvalno ignorise jer ona je "branilac pravde"...... |
Koje argumente? |
Nemoras Vanja ti bas sve da znas, 
|
 |
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
Page
Starosedelac

|
Upisano: Uto Nov 18, 2008 12:10 am |
|
To je zato sto se deca pogresno vaspitavaju. Roditelj je u stanju ceo dan da ne pogleda dete, ako ovo ne place...i sta ce onda jadnicak, place da bi nesto postigao...Filozofija deteta je prosta i logicna.
Zato, uzeti dete kad ne place...uzeti ga bez razloga...ne ostaviti ga da cami satima sam... Kada pokusa da dobije nesto cmizdrenjem, sto vise ga ignorisati...i dete ce nauciti da nema nista od dreke i razmazenosti.
Ali roditelj mora da bude posvecen i da se trudi da spozna filozofiju svog deteta.
Najlake je ko budala skakati na detetov plac, a u suprotnom..."ne diraj ga, ne place"... i sta onda ostaje detetu, koje je u tom slucaju lukavije od odraslog, nego da ucenjuje placom.
(ovo sam pisao posle Milutina, ali vidim da se rasprava rasplamsala)
Poslednji put izmenio korisnik Page dana Uto Nov 18, 2008 12:12 am; Izmenjeno ukupno 1 puta. (0 procenata izmenjeno)
|
sirom sveta |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |