|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Natasa Miljkovic
Urednik emisije

|
Upisano: Ned Mar 15, 2009 10:23 pm |
|
Ne verujemo u institucije drzave, ne verujemo politicarima, akademicima, sudijama.. Ali zasto verujemo vidovnjacima, astrolozima, tarot majstorima...
RRA ih polako proteruje sa tv ekrana, ali nove tehnologije im daju nove mogucnosti. Umesto prestenja i kristalnih kugli, danas pred sobom imaju kompjutere, mobilne telefone.. U krizi, za njih pocinje blagostanje.
Da li vi verujete. Pravite li razliku iymedju astrologa i "ostalih"..
Da li vam se ikada desilo da vam je neko prorekao sudbinu i pogodio. I, sta vam je tada rekao.
Mislim da stvar nije u neobrazovanju, tj. nije samo u tome. Nasla sam podatak da 96 posto Evropljana zna koji je znak u horoskopu, a smo petina njih zna koja su krvna grupa.. recimo..
|
kristalna nit... |
|
 |
Neko iz mase
Naj forumas 2010.

|
|
 |
miks
Starosedelac

|
Upisano: Ned Mar 15, 2009 10:34 pm |
|
Da, stvar nije u neobrazovanju vec u zelji da se zaviri u buducnost pa cak i po ceni da je taj izvor "informacija" sumnjivog kredibiliteta. Toga su uglavnom svi svesni, ali ipak, "nikad se ne zna. mozda mi nesto i pogodi..."
Licno ne verujem nikakvim gatarama, vracarima, astrolozima... Ne citam nikada, ama bas nikada horoskop. Znam da su sve to velike prevare, obmane i manipulacije ljudima, i uvek sam se zalagao da to ljudima koji veruju u tako nesto i dokazem.
P.S.
Znam da sam po datumu rodjenja, blizanac. A to je ujedno i jedino iz astrologije sto je povezano sa mnom
|
|
|
 |
Zeljko
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
Upisano: Ned Mar 15, 2009 11:36 pm |
|
ne verujem u proroke,gatare i ostale stvari..nikada me to nije zanimalo...
Mogu da ih sklone sa tv-a..oni ce ipak naci put do svojih "klijenata"..ustvari,bolje receno klijenti ce doci do njih...tome ne moze da se stane na put...
 |
 |
Mislim da stvar nije u neobrazovanju, tj. nije samo u tome |
stvar je samo u tome..i nicemu vise...
kao i svaka glupa,jeftina,primitivna,masovna kultura upravo kachi neobrazovane i dokone, da ne kazem neradnike...tu pre svega mislim na vidovnjake,posmatrache karata i slicne gluposti..astrologija je nesto drugo...
 |
 |
Nasla sam podatak da 96 posto Evropljana zna koji je znak u horoskopu, a smo petina njih zna koja su krvna grupa.. recimo.. |
horoskop je neka usputna zanimacija,poput vica...nebi ga shvatao tako ozbiljno...danas horoskop zanima ljude isto koliko i vicevi.. danas i obrazovani i neobrazovani pricaju i slusaju tj citaju viceve,isto to vazi i za horoskope..
ako se ovo drustvo malo dotera u red,izmedju ostalog ako poradimo malo na kuluturi,na obrazovanju,ako nas u pravom smislu oplete bich kapitalizma,sto bi znacilo malo vremena za gluposti a vise za rad...mislim da ce slicne gluposti izgubiti na popularnosti...
ovo drustvo je pogodno za manipulisanje.... nadam se jos samo malo...
|
bolje jedno vruce pivo nego cetir ladna |
|
 |
JovanovicZ
Starosedelac

|
|
 |
Jassa
Starosedelac

|
Upisano: Pon Mar 16, 2009 12:04 am |
|
Uh, kakva tema!
Nataša sad stvarno moram da ti kažem: svaka čast!, jer si stvarno jedina osoba u ovoj zemlji koja se bavi ovakvim temama...
U moru, u poplavi vračara po tv-u - ti si jedina koja se setila da napravi emisiju o tome... Eto... to sam samo htela da ti kažem
A zašto ih kod nas ima toliko i što uspešno obavljaju svoj biznis.. hm
Pa opšte je poznato da ljudi, od kad postoje, su svaku pojavu koja im nije bila jasna pripisivali višim slilama... od grmljavine do poplava... Izmišljali su bogove rata, gladi, žeđi...
E isto tako je i sa ljudima danas... čovek neprestano pronalazi nova opravdanja za svoje neuspehe i nesreću... I eto odličnog opravdanja/obrazloženja, u vidu vračare na tv-u, koja - ako nam ne reši problem, bar će nam reći da to nije naša krivica, već je neko porodično prokletstvo (usput - najveća glupost koju sam ikada čula ), crna magija, loši brojevi, loši aspekti zvezda...
I onda mi tako, umesto da istražujemo sebe - sami, i da budemo svesni onoga što u nama ne valja, i da to menjamo ne tražeći opravdanja u nekoj tamo sudbini - mi hrlimo ka nekoj imaginaciji, fikciji... Ljudi su slabi i to im je naravno lakše nego da se suoče sa sobom...
Ja sam već pisala o astrologiji na forumu...
Sudeći po mojoj natalnoj karti, ja bih već trebala biti na onom svetu Pozitivno je što na to gledam sa dozom ironije i neverice, a negativno je to što sam bila jako nesrećna kad sam naišla na neke grozne podatke o sebi, lutajući internetom... Tada sam shvatila da ne želim manipulisanje mojim sopstvenim životom, kad sam već počela da srljam u duboku depresiju...
Sad ponekad pogledam nešto, čisto zabave radi - pokušavam da pronađem neku vezu, (koja očigledno ne postoji ), ali ne dozvoljavam da jedna obična gomila linija upravlja mojim životom!
Sve u svemu: vračare kod nas, to je isto kao puni rafovi hleba u prodavnici, kad narod nema gde da kupi - a može da kupi, pa pohrli da uzme što više...
Nataša - predlažem da za emisiju pozovete Milana Tarota - on je šarlatan ali samo za naivno oko Mislim da će on najbolje objasniti ovaj fenomen
citiraću ga:
"Samo pitajte tarot, i sve zna tarot. Znači, nemojte ići u sud, kod lekara, ništa. Samo tarot zovite"
Kako se taj čovek igra... ironijom... 

|
Posebna mi je čast, ja vas u to uveravam, izuzetno sam počašćen što sam umeo kao ja, a nisam kao drugi umeo. M.Antić
Čuvam se promene - putem promene, ali u džepu nosim snove sve... i samo ja znam domete. |
|
 |
Saša
Naj forumas 2009.

|
Upisano: Pon Mar 16, 2009 12:37 am |
|
 |
 |
Nasla sam podatak da 96 posto Evropljana zna koji je znak u horoskopu, a smo petina njih zna koja su krvna grupa.. recimo.. |
Ali koja proporcija od tih 96% to vidi kao zabavu a ne kao ozbiljno predvidjanje. (Nekome 'proricanje' broja lutrije olaksa muke priizboru na kiosku, drugu sugestiju nema... )
Jedino predvidjanje u koje verujem je istorija.
Verujem da je u pitanju (ne-) obrazovanost kad u krizi taj deo populacije trazi utehu u paranormalnom svetu.
To je nacin da ljudi koji haluciniraju ili su sizofreni, budu placeni za svoje halucinacije i sizofreniju, koju prodaju drugima kao predvidjanje i doprinose duhovnom (ne)miru, po principi 'daj sto das'.
|
Nije najjači u vrsti koji preživljava, nego je to najinteligentniji. To je onaj koji je se najbolje prilagodjava promeni.
Trebalo je milione godina da od majmuna postane čovek, komunistima je bilo dovoljno 50 godina da od čoveka naprave majmuna.
Pametan se uči na tudjim greškama, a glupi ni na svojim ne nauči.
Richard von Weiszäcker:"Oni koji zatvaraju oči za prošlost su slepi u sadašnjosti."
AKO SRBIJA STANE (3 dela):
http://www.youtube.com/watch?f.....WWH3kCGNFM
http://www.youtube.com/watch?f.....RUijJ9xpAs
http://www.youtube.com/watch?f.....spmETzn_M0
Predsednik Srbije, "diplomac", "predskazao"/znao za smrt pokojnog premijera dr. Zorana Djindjica:
http://www.youtube.com/watch?f.....2Z3G0D3x4E |
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
Upisano: Pon Mar 16, 2009 1:19 am |
|
Bilo je vise jednosatnih i visesatnih emisija o tome na RTS...
Bilo je jakih emisija i na ostalim tV.....
Ne verujem da ce Natasa to raditi na analitickom nivou, vec na fenomenoloskom nivou...dok ce pitanje "zasto" da se postavi samo na kraju i tu odmah i formulise neki odgovor u opstem maniru.
Ni u ozbiljnijim emisijama koje se ne drze populistickog pristupa nije bilo zagrebano vise od potrebe za nadom, tj prakticnog dela tog fenomena, a ne sam nastanak i tendencija zasto....A to je vise zbog cega....
Ko ce tu jos da prica , a da ga svi gledaju kao telici....o autoritetu, o potrebi osecanja autoriteta kroz projekcije decijih fenomena (ovo "decijih fenomena" se stalno pominje u psihologiji , ali uglavnom kroz pasus,kao ponovno prezivljavanje nekih dogadjaja iz detinjstva i vaspitanje...a onda se sve potrpa u vaspitanje i ono postane opsta stvar i postapalica,a eto ja smatram da deca mogu izuzetno da ostanu vezana za svoje fenomene i fenomenologije , narocito u kasnijem detinjstvu....)
I za razliku od ostalih autora koji sazrevaju sa emisijom pa podizu kriterijum, mislim da se zbog opsteg opadanja percepcije , ova emisija moze slobodno zadrzati jos par godina na istom nivou, a da ce mnogima izgledati sve dublja i dublja....

|
Sve što kažem u par reči je izvučeno iz konteksta,mog konteksta. |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |