|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Neko iz mase
Naj forumas 2010.

|
Upisano: Pet Mar 27, 2009 7:31 am |
|
 |
 |
@NiM ponekad pomislim da si se ti poradjala van Srbije . A bogami i Bad Girl. Pa da ocigledno da nije isto u Srbiji i Vojvodini... |
Kad kažeš Srbija i Vojvodina ne mogu da ne pomislim na neke varijante odvajanja, pa mi odmah bude loše...
Možda ima nešto i u samim ljudima kad krenu u inostranstvo, pa se odmah lepo ponašaju. Recimo, ovde su bacali papiriće na sve strane (u najboljem slučaju ), a tamo postaju uzorni građani. Isti slučaj može biti primenljiv i na porodilišta: ovde tražimo i dlaku u jajetu, a tamo bismo se i u šupi porađale... ko zna...
Mada, gledajući s pozicije Kud god kreneš, sebe nosiš, teško da ovo što kažem može biti istina...
@ Nateša23, kako u inostranstvu tretiraju žene koje skaču sa stolova?
Ovo jeste malo off, ali ne znam gde bih to saznala... 
|
Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti...
ıdɐʞ sǝ oʞɹǝćǝ!
Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom! |
|
 |
Saša
Naj forumas 2009.

|
|
 |
Neko iz mase
Naj forumas 2010.

|
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
Saša
Naj forumas 2009.

|
|
 |
Natasa23
Starosedelac

|
Upisano: Pet Mar 27, 2009 12:48 pm |
|
 |
 |
Izgleda da naam je najbolja vežba odlazak u inostranstvo
Nemoj da bi se iko osetio prozvanim, ovo je samo jedno glasno razmišljanje. |
Ako si mislila mene da prozoves nije ti poslo za rukom. I ja imam tu izreku. Mada moram priznati da nemam problema u komunikaciji na nasim prostorima. Doduse i boravci su mi kartki
 |
 |
Kad kažeš Srbija i Vojvodina ne mogu da ne pomislim na neke varijante odvajanja, pa mi odmah bude loše... |
Nemoj da ti bude lose, ali ja zaista primecujem ( i oduvek sam primecivala ) da postoje razlike izmedju Srbije i Vojvodine posebno u ponasanju i komunikacije. To je zakljucila sam zbog ravnice, slicnost sa Holandijom
 |
 |
kako u inostranstvu tretiraju žene koje skaču sa stolova? |
Ne mogu ti reci nista o tome pouzdano, nema statistike , a nema ovde ni grupnog porodjaja pa da sam eventualno bila u prilici da cujem ili vidim, ali sudeci po stotinama porodjaja koje sam gledala na TV-u ( valjda tu nema montaze ) nisam sigurna da takvi slucajevi ovde zaista postoje.
Prvi put kad sam se poradjala znam da su sve ustajale i isle na tusiranje same, a da sam ja zbog loseg hemoglobina morala da zovem sestru i da me izgrdila ( na holandski nacin ) kad sam treci dan ustala sama Inace dok se tusiras sedis na stolici bez naslona. O klizmi da ne govorim to sam radila sama kod kuce 5-6 dana nakon porodjaja.
|
Ne bojim se nacizma i terorizma, imam strah od pomodarstva i primitivizma
http://www.youtube.com/watch?v=24Yubszwmmg |
|
 |
Neko iz mase
Naj forumas 2010.

|
Upisano: Pet Mar 27, 2009 1:36 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Izgleda da naam je najbolja vežba odlazak u inostranstvo
Nemoj da bi se iko osetio prozvanim, ovo je samo jedno glasno razmišljanje. |
Ako si mislila mene da prozoves nije ti poslo za rukom. I ja imam tu izreku. Mada moram priznati da nemam problema u komunikaciji na nasim prostorima. Doduse i boravci su mi kartki ... |
Ne brini, Nataša, kad nekog prozivam, lepo mu se srpski, jasno, glasno i argumentovano obratim, pa bih tako i tebi Postoje ljudi koji se pristojno ponašaju gde god se našli...
Pa što ne pročita sledeću rečenicu do kraja...
Stvarno mislim, svi pričaju, a da se i videti kako se drugačije ponašamo napolju. I onda Srbija ne valja. Ovde je izgleda takav vazduh: kad je dvoje na stanici, još na vratima autobusa se potuku ko će pre da uđe...
|
Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti...
ıdɐʞ sǝ oʞɹǝćǝ!
Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom! |
|
 |
boksi
Starosedelac

|
|
 |
Bliss
Prolaznik

|
Upisano: Pet Mar 27, 2009 3:18 pm |
|
 |
 |
Izgleda da smo mi ipak nevaspitana nacija, nesposobna da iskontroliše sopstvene reakcije na frustracije iz bilo kog izvora. |
Pa opet su se u supermarketima izvežbali da trpe svakave ispade od mušterija i da ne zucnu, niti da budu nepristojni i neuljudni dok kupac, pa čak i lopov, može da se dernja i nađe mali milion mana.
Ne kažem da nema svakojakih porodilja i osoblja, niti da sve treba podvesti pod jednu kategoriju, ali medicinski radnik ne sme sebi da dozvoli da "kažnjava" neposlušnu porodilju (koja mnogo viče npr.) tako što će da je ostavi satima bez ikakve kontrole. Makar sopstvene savesti radi. Treba biti strog u tom slučaju, ali ne da budeš kočijaš i demonstriraš moć na najgluplji mogući način - psovkama i zanemarivanjem. Niti da već na prijemnom šalteru "znaš" koja je razmažena a koja ne. Meni je neshvatljivo da ženi koja je ušivena i ima teškoće da ustane sa kreveta sestra čak ni ruku ne pruži da joj pomogne, iako je doktor tako naložio...
A opet, neka koja plati može do sutra da se dernja i niko joj ništa ne kaže.
Upravo u tome je problem - za nekog ima a za nekog ne, a navodno svi dobijaju jednak tretman. Tebi niko ne sme u posetu, a ovoj do tebe dovedu pola familije. U bolnicama viču da nemaju osoblje, a ministarstvo kaže da imaju viška. Pa o čemu se radi - ima ili nema? Šta spada u osnovnu uslugu?
Često rasprave na temu porodilišta i cele akcije odu u manje bitne pravce tipa neslana hrana, "a što nema kade za porođaj", "meni rekli 'ženo'" ili u bavljenje ličnošću i delom dr. Stanojevića. To ne znači da nema ozbiljnih problema - neki su opšta boljka zdravstvenog sistema, neki se tiču samo porodilišta.
|
|
|
 |
dekameron
Urednik foruma

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |