|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
tratincica
Starosedelac

|
Upisano: Sub Maj 23, 2009 8:55 pm |
|
 |
 |
Tratincice, šta konkretno imaš više? jel neka građanska prava? time što iza sebe imaš toliko prošlog vremena u odnosu na čoveka koji dođe iz Kragujevca i kupi stan ili kuću do tvoje i od sutra ti je komšija? ... Zaposlio se u JATu recimo kao pilot, nisu ga pitali odakle su mu baba i deda... Mislim nemoj pogrešno da me shvatiš, poštujem tradiciju i to je lepo da znaš i toliko.. ali konkretno ništa. |
Pa, ne... samo kazem... moji zive ovde vec n godina, nikad nas nije bilo sramota da idemo iz Beograda (rat, posao, rat) i cesto mi se desava da ljudi (peto koleno u Beogradu, kao i prva generacija u Beogradu) kolutaju ocima kad procitaju da sam rodjena u Hrvatskoj i da ovde zivim od 10.
Sto bi rekli, ja sam teritorijalno ogranicena... )))
Meni je bilo zanimljivo kada mi je devojka iz unutrasnjosti (studirale smo zajedno) rekla da ne veruje (drugim recima da lazem) da sam iz Beorada, tj. da zivim u Beogradu jer nemam takav naglasak...
Ja sam joj rekla da sam na to veoma ponosna jer za razliku od nje i Beogradjana ja govorim knjizevnim jezikom.
Mislim da se malcice uvredila.
E, sad... nemoj ti pogresno da me shvatis... ja ne znam ko je gori u nekim situacijama. Onaj ko je juce dosao u Beograd ili onaj ko je famozna peta generacija u Beogradu.
I jedni i drugi se trude da dokazu da su vredniji.
Mene, iskreno bas briga... ja gde da odem (KiM, Srbija, BiH, Hrvatska), na svome sam zahvaljujuci svim svojim porodicnim seobama... ))
|
Shameless self-promotion: www.conquiztador.rs |
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
tratincica
Starosedelac

|
|
 |
Katančić
Starosedelac

|
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
JovanovicZ
Starosedelac

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |