SajtForumRegistruj seTražiLista članovaPravilnikVideo pomoć Pristupi
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!

Misljenje MSP o proglasenju nezavisnosti Kosova

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Odgovori na poruku    Natasa-Miljkovic.com - forum » Društvo Pogledaj prethodnu temu
Pogledaj sledeću temu

Misljenje MSP o proglasenju nezavisnosti Kosova
Autor Poruka
JovanovicZ
Inventar foruma
Inventar foruma

Pol: Muski
Pridružio: 04 Okt 2008
Teme: 26
Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 1:51 pm Odgovoriti sa citatom

Generacija70 ::
Свако би се из дијаспоре препознао у твом посту у којем се јасно дијаспора омаловажава и подцењује, и не чуди ме уопште што си способан видети трн у оку емиграције занемарујући греду у своме, пошто ни само позивање на чињеницу да је први талас емиграције незаслужено доживео страшне патње, беду и глад, ипак не вреди ништа у поређењу са "поштено осетити живот у Србији" што се да разумети "у време 1990их на овамо". А наравно док су ти и теби слични са "црвеним пасошем могли Свет да обиђу, и да преноће на клупе а да им ни длака с главе не фали", нити си помишљао на те који су се за то време мучили, нити се данас, како изгледа, кајеш због тога. Још си нашао у сред Монтенегра да даш себи већи легитимитет да имаш став о решењу за Космет.
Све у свему, остаје да треба да се одлучиш: или "мирним путем ништа никада није решено" или је "рат грозан", а не седети на две столице.

Rat je grozan a mirnim putem nikad nista nije reseno i stojim iza toga i dalje. Ostatak tvog odgovora mi je totalno nejasan i nebulozan mogu reci slobodno, prvo to sto si se ti prepoznao ne daje ti za pravo da se personifikujes u celoj dijaspori. Drugo ja sam jedan od onih koji tacno i vrlo dobro znaju sta znaci rat a i sam sam se gledao tri meseca preko snajpera sa siptarima u bujanovcu i presevu, hvala bogu na tome je i ostalo tako da mogu sad da odem mirne duse i na madagaskar i odatle izrazavam svoje stavove o kosovu.

Pobednik u teskoj kategoriji najglupljih forumskih potpisa.
Nenad-GL
Naj forumas 2008.
Naj forumas 2008.

Pridružio: 23 Jan 2007
Teme: 91

Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 2:26 pm Odgovoriti sa citatom

Citat:
Ne znam koji ozbiljan mehanizam postoji da bi Srbija dobila jaku pregovaracku poziciju cime bi makar doslo do podele.

U ovim okolnostima gde ni jedan MSP nije nezavistan OCIGLEDNO, gde nemamo podrsku velikih sila za nasu politiku osim onih koje zbog licnih interesa nisu priznale Kosovo, gde SAD su zstitinik Kosova u politickom i vojnom pogledu, ne mozemo da imamo jaku pregovaracku poziciju. O tehnickim detaljima i zastitom Srba i Kulturnog Srpskog blaga razgovarati sa EU pre svega, da Eulex kad je vec dole uradi nesto ozbiljno po tom pitanju, zastiti Srbe dole ojacati ih ekonomski, mahati po medjunarodnim skupovima uEU i UN zasto nema povratka raselejnih lica, kad je kosovsko drustvo toliko napredovalo i demokratsko, kad je tamo jos malo pa raj na zemlji. Nikad ne priznati Kosovo, sve dok to ne uradimo nije izgubljeno, sad je samo privremeno oduzeto, dal i cemo mi docekati povratak ili neke druge generaciej ne znam, ali neko hoce sigurno.
U ovom trenutku voleo bih da moze podelom da se resi da jednom stavimo tacku na to.
Plasi me sirenje turskog utiacaj na Balkanu, ne smemo prihvatiti njihov zagrljaj, i suvise smo naivni u priajteljske odnose izmedju drzava toga nema, svako gleda svoj interes am i ga izgleda nikad nismo ni imali, zelena trasnvezala je na delu.
Plasim se da je ovo raspad srpske drzave, pocetak kraja ako nemamo minimum nacionalnih interesa medju partijama i svih relevantnih institucija, da znamo sta hocemo bre, popustimo li pred Kosovom puci cemo po svim savovima.

boksi
Inventar foruma
Inventar foruma

Pridružio: 20 Feb 2009
Teme: 2
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 2:53 pm Odgovoriti sa citatom

Mi trazimo necije misljenje, ali ako se ne dobije odgovor kome smo se nadali tj. jedan jedini odgovor koji priznajemo, onda ili nas nisu razumeli sta smo pitali ili su volsebno izbegli da nam odgovore... na ono pitanje koje nismo ni postavili.

Ma, pitacemo nekog drugog, ovi su neozbiljni.

I sada sa terena prava, na kom su nas godinama uveravali da je to nas teren, da nam tu niko nista ne moze...da tu imamo najvise sanse za pobedu, selimo se ponovo na teren politike gde se zna kako smo prolazili poslednjih deceniju, i vise dana.

Ali mi cemo da pitamo, drndamo, cackamo, a prilike i mogucnosti da izvucemo makar neku korist nam bezpovratno prolaze, i na kraju cemo ostati bez igde icega, ali sa tim jednim, ogromnim adutom u rukavu, da Ne priznajemo Kosovo.

Verujem da postoje ljudi kojima je ta nasa doslednost i principijelnost dirljiva ( i Vuk Jeremic je toga bio svestan sve vreme ) ali mislim da je dosta bilo vise praznih prica koje nam nista dobrog nisu doneli... U stvari tih praznih ( laznih ) prica o Kosovu je bilo odavno dosta, jer smo svakim danom gubili sve vise i vise... pocevsi od zivota ljudi koji su u medjuvremenu tamo izgubljeni, teritorije koja je sve manja i manja, silnih para koje su tamo odlazile, neke na prave adrese, a mnogo vece kolicine u privatne dzepove... Para koje odlaze i danas... popravljanjem nekih antena, jer Boze moj mi hocemo naseg, a ne nekog drugog provajdera na teritoriji gde i nas predsednik treba prvo da najavi kada dolazi...
Izgubili smo mnogobrojne prilike za bolji zivot i nas koji smo ovde... na sanse za prosperitet ove jadne i siromasne drzave, koja moze da bude sve samo ne takva kakva je sada...
I takvi jadni, bedni hocemo da budemo neki relevantni faktor u Evropi i regionu?Smile
Ma kako da ne. Samo u glavama nasih beskorisnih politicara. I jos ponekog, koga su oni svakodnevnim ponavljanjem tih gluposti, mozda i ubedili...

Prodjose nam zivoti u trabunjanju o Kosovu.
I gde smo danas?
Ne da se nismo mrdnuli sa mrtve tacke, vec smo u mnogo losijoj poziciji, nego da smo to resili mnogo godina ranije...

Generacija70
Prolaznik
Prolaznik

Pridružio: 11 Apr 2008
Teme: 1
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 3:21 pm Odgovoriti sa citatom

JovanovicZ ::
Rat je grozan a mirnim putem nikad nista nije reseno i stojim iza toga i dalje.

Онда пошто седиш на две столице и сам не можеш дати мишљење о решењу о којем би се требало залагати, замолио бих те да бар не подцењујеш мој став, лепљујући ми којекакве презирујуће етикете.
Ostatak tvog odgovora mi je totalno nejasan i nebulozan mogu reci slobodno, prvo to sto si se ti prepoznao ne daje ti za pravo da se personifikujes u celoj dijaspori.

Замењујеш тезе: сам си поменуо "удобну даљину неког ко живи на релацији Париз-Лондон", те са моје стране нема ту никаквих препознавања или персофнификација, већ са твоје стране јасан излив презира и мржње према емиграцији стављајући све у исти кош, лепљењем неукусних етикета.
Drugo ja sam jedan od onih koji tacno i vrlo dobro znaju sta znaci rat a i sam sam se gledao tri meseca preko snajpera sa siptarima u bujanovcu i presevu, hvala bogu na tome je i ostalo tako da mogu sad da odem mirne duse i na madagaskar i odatle izrazavam svoje stavove o kosovu.

Ти и немаш став, јер седиш на две столице. Али, на страну то што не знаш ништа о мени, па ни то где сам био '91-'95 и касније, у сваком случају ми нећеш забранити ни ти ни било ко други да има свој став и да га слободно изнесе, свугде где је слобода цењена, што је, како сам приметио, на овом форуму случај. Али зато, најосновније васпитање налаже да твоје карикатуре о емиграцији и дијаспори оставиш за себе и престанеш да вређаш саговорника који код тебе изазива "Павловски рефлекс", те ме убудуће заобилазиш.

Толико од мене,
С'Богом.

gavrani
Dezurna pricalica
Dezurna pricalica

Pridružio: 13 Maj 2010
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 3:26 pm Odgovoriti sa citatom

Citat:
Upisano: Pon Jul 26, 2010 4:58 pm

aj da zazzmurimo i zamislimo da UN odluche da je secesija protivpravna, da se povuku sva priznjanja kosova kao nezavisne drzzave i da se albanci integrishu u pravni sistem republike srbije: da udju u republichki parlament, vladu, u sve institucije proporcionalno svojoj zastupljenosti u ukupnom broju stanovnika ove nashe srbijice...

shta sutra mi da radimo?

shta kada pochnu da se radjaju u nishu, leskovcu, vranju, kraljevu...sa natalitetom koji sada imaju, a srbalja izumre svake godine za jedan pristojan gradic?

shta onda?

ja sam ovo postavio pre dva dana i niko nije prokomentarisao, a interesovalo bi me josh nechije mishljenje...

I AM - I CAN
gavrani
Dezurna pricalica
Dezurna pricalica

Pridružio: 13 Maj 2010
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 3:26 pm Odgovoriti sa citatom

I AM - I CAN
Generacija70
Prolaznik
Prolaznik

Pridružio: 11 Apr 2008
Teme: 1
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 4:23 pm Odgovoriti sa citatom

gavrani ::
Citat:
Upisano: Pon Jul 26, 2010 4:58 pm

aj da zazzmurimo i zamislimo da UN odluche da je secesija protivpravna, da se povuku sva priznjanja kosova kao nezavisne drzzave i da se albanci integrishu u pravni sistem republike srbije: da udju u republichki parlament, vladu, u sve institucije proporcionalno svojoj zastupljenosti u ukupnom broju stanovnika ove nashe srbijice...

shta sutra mi da radimo?

shta kada pochnu da se radjaju u nishu, leskovcu, vranju, kraljevu...sa natalitetom koji sada imaju, a srbalja izumre svake godine za jedan pristojan gradic?

shta onda?

ja sam ovo postavio pre dva dana i niko nije prokomentarisao, a interesovalo bi me josh nechije mishljenje...

Ја сам ти испод тога дао мишљење, али зато треба боље упознати шта су радили израелци 1967 (а и касније). А уз то, како би се одговорило на твоја питања, неопходно је познавање реалне Историје Балкана прошлог века, јер сложићемо се, надам се, да је током комунизма сервирана пропаганда која се не може назвати Историјом.

Али да будем мало јаснији: да ли они који су са неким освајачем дошли да за његов рачун заведу ред над поробљеним народом, и да су ти исти дошљаци са другим освајачем ("диктатуром, ослободиоцима" ако ти више одговара) на то тло остали, могу ли се потомци тих дошљака са правне тачке гледано, данас назвати као "могући пуноправни држављани Србије" посебно знајући чињеницу да се у послератно време тамо није знало ко је чији држављанин? Није ми познато да је игде у Свету иједна држава афирмативно на то питање одговорила. А шта мислиш ти?

JovanovicZ
Inventar foruma
Inventar foruma

Pridružio: 04 Okt 2008
Zemlja:

Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 4:35 pm Odgovoriti sa citatom

@Generacija70
ne citas dobro postove sto i dovodi do nesporazuma, pocni da citas sa paznjom tudje postove pre nego osujes paljbu. Ja tebe licno ni u jednom nisam ni na koji nacin prozvao. To za pariz london nisam ja rekao, licno, ne interesuje me ko gde zivi ali ne mogu ja da komentarisem spansku politicku situaciju iako sam bio tamo par puta kao turista. To vazi i za vas sto ste za ceo zivot bili 5 puta u srbiji i sliku o njoj stvarate iz prepricavanja starijih i televizije. Jednostavno hteli to da priznate ili ne isto vam se vata, pojma nemate zapravo sta se desava. Bez namere da ikoga vredjam.

Sto se teme tice, da ne ofujem vise, boksi jeste donekle u pravu sa nemustim pitanjima dolaze nemusti odgovori, to mu dodje i logicno. Kakvo pitanje takav i odgovor.

Pobednik u teskoj kategoriji najglupljih forumskih potpisa.
Nenad-GL
Naj forumas 2008.
Naj forumas 2008.

Pridružio: 23 Jan 2007
Teme: 91

Zemlja:

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Poruka Upisano: Sre Jul 28, 2010 9:08 pm Odgovoriti sa citatom

Citat:
Ali mi cemo da pitamo, drndamo, cackamo, a prilike i mogucnosti da izvucemo makar neku korist nam bezpovratno prolaze, i na kraju cemo ostati bez igde icega, ali sa tim jednim, ogromnim adutom u rukavu, da Ne priznajemo Kosovo.

Verujem da postoje ljudi kojima je ta nasa doslednost i principijelnost dirljiva ( i Vuk Jeremic je toga bio svestan sve vreme ) ali mislim da je dosta bilo vise praznih prica koje nam nista dobrog nisu doneli... U stvari tih praznih ( laznih ) prica o Kosovu je bilo odavno dosta, jer smo svakim danom gubili sve vise i vise... pocevsi od zivota ljudi koji su u medjuvremenu tamo izgubljeni, teritorije koja je sve manja i manja, silnih para koje su tamo odlazile, neke na prave adrese, a mnogo vece kolicine u privatne dzepove... Para koje odlaze i danas... popravljanjem nekih antena, jer Boze moj mi hocemo naseg, a ne nekog drugog provajdera na teritoriji gde i nas predsednik treba prvo da najavi kada dolazi...
Izgubili smo mnogobrojne prilike za bolji zivot i nas koji smo ovde... na sanse za prosperitet ove jadne i siromasne drzave, koja moze da bude sve samo ne takva kakva je sada...

To sto ne priznajemo Kosovo jeste adut, ako ne danas bice sutra, to sto ga se ne odricemo daje nam za pravo da ga jednog dana i vratimo. Zasto tako kazem pa iz razloga sto su se granice menjale i menjace se na Balkanu kako u tom momentu odgovara odredjenim velikim silama, ni mi ni Albanci se tu nista ne pitamo.
Tacno je da su mnoge sanse propustene ali nasi politicari nisu pravi politicari, mi ne skolujemo politicare, vec oni to u hodu rade i uce se i brljaju ali se na zalost to odrazi na nase zivote u losem smislu. Jedini politicar po meni koji je znao sta se sprema i koji je znao sta hoce sa Kosovm je bio Djindjic, ostali lutaju ko guske u magli.
Plasim se da sa ovakvom odlukom suda koji se svesno pravi lud a tako bi bilo i da je pitanje bilo drugacije, plasim se i Srbiji bez Kosova vise niko ne garantuje suverenitet, ne voli mda budem skeptik ali m ise cini da ce Srbija ako ikad udje u EU uci rasparcana, ko dzigerica.
Sta nam je ciniti, jurcamo godinam bez veze da nismo ni usli u taj voz koji vodi u EU, lutamo po koloseku, plasim da duze vremena nece biti vozova u tom pravcu lai sa istoka stize turski voz, da li je to nasa perspektiva, odavno nismo okusili pilav i baklave, jos jedno 5 vekova mozda bi nam dobro doslo.
Znaci Eu ne verujem nista, da imalo ima pravde ida su imalo posteni Ganic bi danas bio u Srbiji. Vukcevic i Bruno treba da se dobro zamisle sta su radili svih ovih godina, ispali su zapadni servis za isporucivanje i osudijvanje Srba a sa druge strane nista nemamo. Dokle su stigli sa zutom kucom?
Mozda su spas americke baze po celoj Srbiji ko cega znati ipak mi ne znamo sta je visoka politika i sta se valja iza brda>

boksi
Inventar foruma
Inventar foruma

Pridružio: 20 Feb 2009
Teme: 2
Zemlja:

Poruka Upisano: Čet Jul 29, 2010 5:20 pm Odgovoriti sa citatom

Ok. Necemo da ga priznamo.... i ne moramo.... i sta onda?

Kosovo je izgubljeno. Mozda ne zauvek. Mozda ga za 200 godina ponovo uspemo da vratimo, ali koga briga sta ce tada biti?
I koga briga kako ce tadasnja vlast da resi problem sa 2 milijarde Albanaca, koliko ce ih po mojoj proceni, ako nastave ovim ,, tempom razvoja", tada na Kosovu biti?

Treba prihvatiti realnost.
Kao sto je realnost da bi onaj politicar koji je mogao da se izbori za podelu Kosova kada je za to bilo prilike, bio bolji od onih koji su ga, mnogo uzalud protracenih godina posle njega, po svoj prilici izgubili celog. Prozivali bi ga izdajicom, antipatriotom... ulepsanim sa poznatim nam ( i nepoznatim) socnim, srpskim psovkama, ali bi ispalo da je bio u pravu kada je tako nesto uradio. A da budem iskren to je nesto na cemu bi se i ja zalagao od samog pocetka da sam bio u njihovoj poziciji. Tako da bi i ja, koji nemam pojma o politici, ali znam ponesto o objektivnom sagledavanju stvari, ispao bolji politicar od svih njih.
To je nesto sto bi bilo realno... mozda ne i posteno ( mozda i da... ne znam), ali realno i najbolje za sve.
Ali ne.... mi hocemo sve.... I izgubicemo sve.
Hocemo Kosovo, ali necemo ljude koji tamo zive i njihove glasove.
Hocemo Kosovo, ali necemo Tacija ili nekog Redzepija za premijera ili ministra policije... ili direktora Srbijagasa ... to mora i moze da bude samo Bajatovic...
Puno mi toga hocemo, da bi smeli toliko da necemo.

Prikaži poruke iz poslednjih:    

Odgovori na poruku    Natasa-Miljkovic.com - forum » Društvo Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Strana 5 od 8

Skoči na: 
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Srodne teme
Naziv teme  Autor   Poslednja poruka 
Mobbing Ona vredi milijona Sre Maj 26, 2010 1:35 pm  Pogledaj zadnje poruke
Ljubav i drugi zlocini Chanel Pet Maj 07, 2010 1:23 pm  Pogledaj zadnje poruke
Crna magija homo homini lupus est Uto Jan 05, 2010 9:54 pm  Pogledaj zadnje poruke
Drugi rodjendan foruma Vanja Pet Dec 26, 2008 2:50 am  Pogledaj zadnje poruke
Gradjanski kutak Katančić Pon Apr 07, 2008 1:43 am  Pogledaj zadnje poruke

Stavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.

SajtBiografijaForumBlogGalerijaIntervjuiKontaktArhiva emisijaDownloadLink to us!Natasa-Miljkovic.com - RSS za temu
Forum je baziran na phpBB 2.x software-u. Originalni dizajn napravio je Vjacheslav Trushkin. Forum održava ekipa foruma. Pravila ponašanja možete naći ovde!