|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
jorgovan
Dezurna pricalica

|
|
 |
gavrani
Naj forumas 2011.

Pol: 
Pridružio: 13 Maj 2010 Poruke: 5806 Teme: 88 Lokacija: austrougarski deo prestonog grada zemaljske srbijice Zemlja:
|
|
|
 |
jorgovan
Dezurna pricalica

|
Upisano: Sre Jul 06, 2011 6:54 pm |
|
budimo realni, može svako da glumi humanistu, da posećuje razne delove srednjevekovne albanije i njenog stanovništva, da čak i komunicira sa njima , da izigravamo velike obožavatelje svih naroda i narodnosti počev od tanzanije, malija, bangladeša...da ih sve volimo i ljubimo i da u njihovo ime dokazujemo svima kako su super, jednaki sa svima, napredni,inteligentni itd a pored svih naših problem, rasejanosti itd nama je kao i uvek bitnije neko imaginarno pitanje nekog naroda ili čak šta više naših viševekovnih neprijatelja u pravom smislu te reči.znači kakav smo mi apsurdan narod nismo drugima dokazali da smo mi civilizovani a to se pitanje svaki dan postavlja a dokazujemo da su još gori od nas civilizovani još bi trebalo da poradimo na njihovom marketingu... 
|
http://www.youtube.com/watch?v.....ture=share |
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
Upisano: Sre Jul 06, 2011 7:11 pm |
|
Predrasude o tome da su gradjani Srbije tamo nepozeljni, da tamo moras kriti da si iz Srbije da bi bezbednije prosao, da su ljudi tamo mrzacki raspolozeni, da su nikakvi, itd. A ono sto je Jorgovan naveo u prvom komentaru jesu cinjenice, jer se razvijenost Srbije i Albanije zaista ne mogu meriti.
Za one predrasude, recimo, procitajte samo komentare na ovoj novoj vesti o bezviznom rezimu, sve ce vam se reci. Otprilike da su vecinski u tonu - "koja budala ce ici uopste tamo medju divljake". I jeste, Gavrani, to su predrasude jer ljudi donose sud (i to kakav sud koji siri mrznju) o necemu i nekima koje nisu ni upoznali.
Albanci su do juce morali da pribave vizu za putovanje u Srbiju, sada to vise ne moraju, samo sto je vest malo politicki nafilovana i govori o obostranoj mogucnosti putovanja iako se iz Srbije moze slobodno u Albaniju vec nekoliko godina. Albanija je Srbiji otvorila granice jos pre nekoliko godina, mozda je srpskog ambasadora u Tirani to bilo sramota reci pa nam kao sada saopstavaju kako smo se toboze medjusobno otvorili. Dabome, da je saopsteno kako u stvari jeste - Albanci od danas mogu slobodno da putuju u Srbiju - politicari bi izgubili poene kod desno opredeljenih gradjana. Ovako i dalje moraju da se filuju vesti u vezi sa Kosovom i da se gradjanima i dalje serviraju price kao da su glupi do nivoa idiota. Zasto jednom otvoreno ne krenu da govore o svemu tome, zasto se jasno ne kaze da ce sada, najverovatnije, ljudi sa Kosova (od kojih mnogi imaju albanski pasos) moci slobodno u Srbiju. Dok Dacic uverava gradjanstvo u nesto drugo. U isto vreme traju pregovori srpskog i kosovskoalbanskog tima.
@ jorgovan
Poslednji komentar ti je za muzej. Moras prvo upoznati tog nekog za kog tvrdis da je gori od tebe. Neverovatno koliki problem imas sto neki ljudi ocigledno nisu po tvojim merilima pa, gle brige, glume humaniste i sta sve ne, sto tebi bas smeta.

|
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
 |
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
|
 |
jorgovan
Dezurna pricalica

|
Upisano: Sre Jul 06, 2011 10:34 pm |
|
 |
 |
@ jorgovan
Poslednji komentar ti je za muzej. Moras prvo upoznati tog nekog za kog tvrdis da je gori od tebe. Neverovatno koliki problem imas sto neki ljudi ocigledno nisu po tvojim merilima pa, gle brige, glume humaniste i sta sve ne, sto tebi bas smeta. |
Hvala, ako je za muzej to mi mnogo znači. Nisam nikad takav kompliment dobio, još jednom hvala.
Svi su po mojim merilima ja i nemam neke standarde, volim različitosti.
Možda idem van teme ali govorimo o zemlji čiji su političari tj elita pod pretpostavkom znali, možda učestvovali u trgovini organima i plus bili protiv pravde tj nisu podržali istragu...
Da se ja pitam ne bi oni nikad dobili bezvizni režim tj bio bi uslov kao i kod nas istražite slučajeve na vašoj granici sa kosovom i tvrdnje da su ljudi kidnapovani, organi im vađeni i prodavani, ko je od vaših visokih zvaničnika bio upleten u to ili imao saznanja, gde su odvođeni na vašoj teritoriji kidnapovani itd tek nakon toga kao jedan od uslova možemo da razgovaramo o slobodnom tranzitu...kao i mi što moramo da se izborimo sa zlom u nama tako i oni kad već posedujemo načine da ih uslovimo.politika zapada prema nama politika nas prema ...lančano
|
http://www.youtube.com/watch?v.....ture=share |
|
 |
gavrani
Naj forumas 2011.

Pol: 
Pridružio: 13 Maj 2010 Poruke: 5806 Teme: 88 Lokacija: austrougarski deo prestonog grada zemaljske srbijice Zemlja:
|
|
|
 |
Vanja
Urednik foruma

|
Upisano: Sre Jul 06, 2011 11:44 pm |
|
 |
 |
Svi su po mojim merilima ja i nemam neke standarde, volim različitosti. |
Vidim, sve okolo prosipas tu ljubav prema razlicitosti, toliko da nisi mogao da izdrzis a da se ne podsmevas u prethodnom komentaru nekome ko ne-daj-Boze ne misli poput tebe da je drugi gori "od nasih". Mora da su te mnogo dirnuli ti, kako ih nazivas, glumci humanisti, cim nisi izdrzao a da ih ne smestis u komentar.
 |
 |
Da se ja pitam ne bi oni nikad dobili bezvizni režim tj bio bi uslov kao i kod nas istražite slučajeve na vašoj granici sa kosovom i tvrdnje da su ljudi kidnapovani, organi im vađeni i prodavani, ko je od vaših visokih zvaničnika bio upleten u to ili imao saznanja, gde su odvođeni na vašoj teritoriji kidnapovani itd tek nakon toga kao jedan od uslova možemo da razgovaramo o slobodnom tranzitu...kao i mi što moramo da se izborimo sa zlom u nama tako i oni kad već posedujemo načine da ih uslovimo.politika zapada prema nama politika nas prema ...lančano |
Pretpostavljam da je jucerasnji potez bio deo evro-integracijskog procesa Srbije i da je otvaranje granice Albancima savet iz EK koji srpski politicari nisu mogli da odbiju. Nesto ne verujem da su politicari iz Srbije bas na tome insistirali, jer da jesu - time bi se zvanicno pohvalio neko "visok", recimo Jeremic ili Dacic (njih dvojica su do sada obicno medijima davali izjave za ukidanje viza sa Japanom, Izraelom, Turskom). Sada je stvar prosla uz ime sluzbenika iz ambasade Srbije u Tirani, koji je uz to malo ublazio pricu navodeci medjusobno otvaranje granica (sto nije tacno). U isto vreme, kako sam vec spomenula, desavaju se pregovori Beograd-Pristina, pa ne bi cudilo da je upravo ovo pocetni rezultat istih.
 |
 |
oni se nece promeniti. mi hocemo-menjamo se. |
Super ti je ova izjava...
 |
 |
to sto ti pricas je lepo, ali je izvodljivo u meri u kojoj su se obistinila i prorocanstva o zlatnim WC soljama v.i.lenjina. |
Ne razumem na sta mislis? Sta je izvodljivo u meri koju navodis?
|
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
 |
|
 |
gavrani
Naj forumas 2011.

Pol: 
|
|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |