|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
DiplomiraniDuduk
Dezurna pricalica

|
|
 |
Ona vredi milijona
Starosedelac

|
Upisano: Ned Jun 03, 2007 8:53 pm |
|
 |
 |
 |
 |
da ne bude zabune.
Moja sestra ima 2 marketa koji rade 24h dbnevno u BGD, ... rade ko konji... |
Da ne bude zabune: sestra, odnosno vlasnik marketa radi kao konj! Ne tumačim pogrešno!
Sve je to lepo i za pohvalu! Verujem takođe i da nema neprijavljene radnike.
Pitanje je sledeće: da li bi taj težak i iscrpljujući rad dao bilo kome za pravo da drži i jednog jedinog neprijavljenog radnika? |
konkretan odgovor: aposlutno ne, ali, evo kontra pitanje-zasto to drugi rade?
jasan odgovor glasi:da bi povecali profit na ustrb nekog, i dalje, da li upravo to nije sustina, vasa logicna zapazanja, vam i daju odgovore, zasto to nije tako-nije pitanje da li je neko suvise bezobrazan ili glup(ministarstva i sl..) vec-rec je o vrlo ,,pametnim" ljudima, koji svoj interes vide u haosu-HAOS je sustina nase ,,demokratije"-znaci ako radis kako treba-onda radis kao konj-i ispadas budala, a konflikti dovode do profita
cista matematika
dakle, ako imas radnike na crno podmicujes inspekciju-i svi srecni i zadovoljni-a ako ih nemas-ako si korektan i prijavis ih-onda te cackaju dok te ne uniste-ili propadas -jer imas nelojalnu konkurenciju(nelegalne radnje-neprijavlljene-tezge-ili regularne radnje sa neprijavlljenim radincima=, pa zar je to slucajno, hej ovde ako si,, korektan" u vezi sa bilo cim, onda si glup-ili,,nisi SPOSOBAN"-zamislite rec-sta kod nas zaista znaci ,,biti sposoban" 
|
Ubistvo zivotinje je samo korak ka ubistvu coveka-Lav Tolstoj |
|
 |
DiplomiraniDuduk
Dezurna pricalica

|
|
 |
kokolo
Pocetnik

|
|
 |
vlaky
Starosedelac

|
|
 |
Saša
Naj forumas 2009.

|
|
 |
maximus28
Udaljen sa foruma!

|
|
 |
Saša
Naj forumas 2009.

|
|
 |
alexandar dimitrijevic
Redovni posetilac

|
|
 |
nenadovic.sr
Redovni posetilac

|
Upisano: Uto Apr 28, 2009 3:27 pm |
|
 |
 |
 |
 |
Zamisli kad bi od moje platice drzava uzela svoj deo pihtije sta bi meni ostalo?nista! |
Vlaky,
Apsolutno razumem tesku situaciju, ali uplata u penziono je investicija za tvoju licnu buducnost da bi mogao da prezivis.
Fiksni troskovi zivota ostaju, stan, hrana, zdravstvo itd., od cega ces da platis kad dostignes penzionu starost? Mislis da ces da radis? Nemoguce, svako hoce mladjeg radnika. Dali ce drzava da ti da ako nisi ti njoj dok si mogao? Od cega drzava da ti pokloni? Poklona nema ni u jednoj drzavi i tako se drzava ne gradi, a nasa se tek razvija i uzaludno bi bilo trositi novac iz budzeta da bi se odrzavali oni koji ne placaju svoje obaveze. To bi bilo nemoralno prema onima koji isto tako tesko zive ali odvajaju mukotrpno za dane starosti.
Pored toga, svako realan je svestan da smo dotad milom ili silom deo EU i tu postoje propisi koliki deficit drzavnog budzeta je dozvoljen (-3% u duzini 3 godine, nakon toga slede finansijske sankcije). Dali ce ijedna odgovorna vlada da baca novac odrzavajuci narod platama (cisto trositi) ili ce ulagati u dugorocne mere za bolju buducnost?
Danasnji mladi ljudi moraju biti svesni i odgovorni, ako ne prema sebi samom onda bar prema buducim generacijama, nasoj deci. |
Ne bi se slozio .Mishljenja sam da je nash mladi covek itekako vredan. Ono shto mene zgrazava je, da jedan ministar ekonomije, Mladjan Dinkic izjavi ...Ukoliko neko manje preduzece ili preduzetnik zapadne u krizu, DRZAVA ulazi sa kapitalom i postaje na neki nacin suvlasnik iste, a kada stane na noge i pocne pozitivno da posluje, ukoliko zeli da se osamostali mora da isplati drzavi ono shto je ona ulozila. PITAM se . shta Mladjan Dinkic smatra pod drzavom.Drzavni aparat ,ministarstvo ekonomije, ..ili smo drzava svi mi zajedno. Bilo bi pametnije da ministar ekonomije zajedno sa ministrom poljoprivrede ode na POLJOPRIVREDNO DOBRO BEOGRAD ili Poljoprivredni Kombinat Beograd,sve jedno i da u one one prazne shtale u Tovilishtu stave telad, a ne da zvrje prazne. Zamislimo domacina ili malog preduzetmika , koji izdrzava porodicu prodajom svojih dobara, njiva shtaqla ,iliu mashina iz radionice .ILI JE BOLJE da se te shtale , traktori i mashine aktiviraju .Llicno smatram da su neka ministarstva zaokupljena sama sobom, svojim budjetima i vrlo visokim platama.

|
|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |