Samoubistvo nije nista posebno u Srba, u odnosu na druge narode. Ne znam sto moramo uvek da isticemo neku svoju posebnost, makar i u stvarima i statistikama kojih bi se trebalo stideti.
Samoubistvo je jedini casni izlaz iz neuspeha ili beskonacnog niza neuspeha sujetne osobe.
Zdrava, normalna osoba se ne sluzi takvim sredstvima da bi sacuvala iluziju vise vrednosti vezanu za uspehe ili izbegla iluziju nize vrednosti vezanu za neuspehe.
Uspeh i sa njime povezan osecaj vise vrednosti, jednako kao i neuspeh i sa njime povezan osecaj nize vrednosti su samo iluzije trenutka u vremenu i konteksta. Nikako ih ne treba vrednovati generalno, i shvatati preozbiljno, vec je ok samo uzivati u njima kao u igri, iluziji kroz koju moze da se stimulise razvoj sposobnosti u nekoj posebnoj oblasti zivota i povecanje kvaliteta svog zivota.
Zdrava osoba voli sebe, svoj zivot i realan pogled na svet, a ne iluzije o sopstvenoj vaznosti i velicini. Zdrava osoba nema potrebu da se dokazuje, vec jedino da unapredi svoj zivot. Zdrava osoba je slobodna od kalupa razmisljanja koji je cine svojim robom.
Mada biti mentalno zdrav u Srbiji, uz teret nasledjenih obrazaca ponasanja i onih stecenim naprimer pod dejstvom milosevicevskog izleta u nacionalnu sujetu, paranoju, shizofreniju i autizam, bas i nije lako. Zato i mogu da donekle opravdam naziv.
sujeta je mali ostrasceni cuvar iluzija koji cuci u skoro svakom od nas i ceka pravi cas...
sva religiozna ucenja, sve ideologije, i sva ostala lazna znanja, su pre svega egoisticni obrazci ponasanja koji vode ka otudjenju coveka od sebe i svog okruzenja......
ne znam koga bi u Srbiji interesovala tema samoubistvo u Japanu...
dobra tema...treba se obraditi...
savetovaliste za brak i porodicu,cvijiceva,psiholog Marija Babic,izvrsna,puno zna i voli da podeli znanje
ne zovite neke upuvane koji samo drze predavanja
Dr. Smiljka Tomasek ili Dr. Maja Tomasek,ceo zivot rade u Lazi,jako dobre
ima neki lik koji ima kafanu kod pancevackog mosta i stalno ide camcem po reci i spasava ljude koji skoce sa mosta
ako vam trebaju telefoni - PP
Skoro sam čitao intervju glumca i režisera Nikole Pejakovića u kojem je pričao o svojim problemima sa zavisnošću od heroina.Neverovatna priča.Naravno, neću o tome, to je druga tema.Ali, on je tu rekao jednu vrlo simptomatičnu stvar.Kaže da nije imao hrbrosti da "digne ruku na sebe" (verovatno je mislio na neke uobičajene načine samoubijanja), pa se odao heroinu kao vrsti tihog samoubistva. N.Pejakovića za gosta, obavezno.
Ljudi emotivno puknu,postanu depresivni, sruši im se čitav svet i sistem vrednosti, sve ono zbog čega su živeli, što im je bilo vredno i održavalo ih u životu.
Skoro sam čitao intervju glumca i režisera Nikole Pejakovića u kojem je pričao o svojim problemima sa zavisnošću od heroina.Neverovatna priča.Naravno, neću o tome, to je druga tema.Ali, on je tu rekao jednu vrlo simptomatičnu stvar.Kaže da nije imao hrbrosti da "digne ruku na sebe" (verovatno je mislio na neke uobičajene načine samoubijanja), pa se odao heroinu kao vrsti tihog samoubistva. N.Pejakovića za gosta, obavezno.
Ljudi emotivno puknu,postanu depresivni, sruši im se čitav svet i sistem vrednosti, sve ono zbog čega su živeli, što im je bilo vredno i održavalo ih u životu.
Da, ima nesto u tome..kada sam vodila meni dragu osobu kod neuropsihijatra radi lecenja od alkohola, dr mi je rekao da su alkoholicari, pretpostavljam i drugi zavisnici, buduci svesni cinjenice da je to put u sporu smrt (mislim na ,,ne momentalnu") ustvari pasivne samoubice, bas je taj termin upotrebio
Ubistvo zivotinje je samo korak ka ubistvu coveka-Lav Tolstoj
mozda bi bilo dobro da promenite naslov emisije i da pozovete nekog ko se samoubio!!
ne znam, morao bi da bude neki isfrustrirani lik neuspesan u svemu sto proba.
Ili javljanje sa onog sveta.
Za nebeski narod pretpostavljam nije neizvodljivo...
Npr. duh + medijum
Pa se gosti u studiju uhvate za ruke, dok medijum drma stocic i drami..
sujeta je mali ostrasceni cuvar iluzija koji cuci u skoro svakom od nas i ceka pravi cas...
sva religiozna ucenja, sve ideologije, i sva ostala lazna znanja, su pre svega egoisticni obrazci ponasanja koji vode ka otudjenju coveka od sebe i svog okruzenja......
Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Sledeci
Strana 1 od 10
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
Stavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.