Doktori govore da je promena pola lek za poremećaj seksualnosti, i da tim lekom probelimi prestaju. Ovi ljudi nisu ni transseskualci ni homoseksulci, već ljudi koji se samo u svom telu osećaju kao stranci.
Imate li predrasude prema njima?
Da li biste se zabavljali sa nekim za koga znate da je rodjen kao pripadnik vaseg pola?
vase dete, kada bi imalo sličan probelm, sta onda?
Doktori govore da je promena pola lek za poremećaj seksualnosti, i da tim lekom probelimi prestaju. Ovi ljudi nisu ni transseskualci ni homoseksulci, već ljudi koji se samo u svom telu osećaju kao stranci.
Da li biste se zabavljali sa nekim za koga znate da je rodjen kao pripadnik vaseg pola?
Ajde, dajte neka vaša razmišljanja...
nemam nista protiv toga,ako ce neko da bude "zdrav"nakon operacije,samo napred...
nemam predrasude samo mislim da mi nije neophodno da budem u kontaktu sa takvim ljudima....ne znam kakva bi bila moja reakcija da se nadjem u drustvu sa takvim osobama...
svako ima pravo da se lexi od svoje "bolesti",to je sasvim normalno...ali ako mene neko ugrozava,to je vec problem...
Isto kao homoseksualnost,to je privatna stvar,to ne moze da se bira,rodjen si sa tim,ali ne mozes da propagiras i trujes okolinu necim sto nije prirodno i normalno...
nisam znao da je to tako cest slucaj kod nas... postajemo deo evrope i sveta na najgori moguci nacin...jos samo da se legalizuje marihuana,homosexualni brak,brak sa biljkom i zivotinjom i odosmo komplet u....
Odavno je bilo nesto o tome po novinama... Secam se da su pisali o nekom nasem doktoru koji odlicno radi te operacije... I ne radi samo kod nas, vec i u svetu... Ako me secanje ne vara, mislim da je tada takva operacija stajala oko 20 hiljada dolara.
Secam se jos i one Merlinke (musko ime Vjeran). Nju su pre dve godine ubili negde na Obilicevom vencu... ne znam zasto...
Iskrena da budem, nemam predrasuda prema takvim ljudima... Meni to ne smeta. Kada bih saznala da je neka moja prijateljica bila musko, pa se operisala, to mi ne bi smetalo da nastavim da se druzim sa njom. To je njeno, ne vidim sto bi se ja mesala.
Или се ти предај, или ја да ти се предам.
Colophon: Svi stavovi koje iznosim na forumu licno su moji i ne moraju se podudarati sa misljenjem urednika i autora emisije "Kljuc".
Hm... ovako... ima mozda pomalo za one sa osetljivim zeludcem cudan stav...
Naime... ako neko oseca da je u pogresnom telu i prodje sve lekarske testove, sasvim je u redu da izvrsi operaciju i postane ono sto zeli... isti stav imam i prema plasticnim operacijama... svako sa svojim telom moze da radi sta hoce...
Ali... biti muskarac ili zena, ne znaci samo da se neko oseca kao pripadnik tog pola, da se ponasa, da ima odgovarajuce polne organe, vec i nesto vise.... secanja i iskustvo...
Zbog toga mislim da su te osobe uvek ostaju himere... bica u raskoraku... npr. muskarac koji se citav zivota osecao kao zena zarobljena u pogresnom telu, ipak nece nikada biti potpuna zena... zivot zene nisu samo grudi i duga kosa... tu je jos mnogo stvari ... ups.. rastu mi grudi... ups... prvi menzis... i ono sto nijedan muskarac ne moze da iskusi u potpunosti ... trudnoca i majcinstvo...
Ajde, dajte neka vaša razmišljanja...
,,18. maj 2007. | b92.net
Predrasude o promeni pola
Beograd -- Osobe koje su promenile pol Äesto nailaze na nerazumevanje i predrasude okoline.
Zbog raznih senzacionalistiÄkih priÄa, ovo stanje se Äesto meÅ¡a sa transvestitizmom i homoseksualizmom, stvarajući pogreÅ¡nu predstavu kod ljudi. Transeksualizam se javlja kod pet odsto svetske populacije, a promena pola kao jedini vid izleÄenja, izvodi se na mnogim klinikama.
Tridesetpetogodisnji Vanja iz Barajeva, iako je roÄ‘en kao žensko, nikada nije osećao da pripada tom polu. Njegova dugogodiÅ¡nja želja i potreba da postane muÅ¡karac ostvarena je 2004. godine operacijom promene pola u KliniÄko-bolniÄkom centru Zvezdara.
"Pre jedno 15 godina odluÄio sam da promenim život, da budem to Å¡to jesam. ÄŒekao sam momenat. Po mom miÅ¡ljenju, bilo je pogreÅ¡no zabavljati se sa ženama, a istog smo pola", objaÅ¡njava Vanja.
Vanja je za sada imao tri operacije promene pola, od kojih je jedna trajala Äak 13 sati. "U novom telu" nastavio je da da radi kao taksista i obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. U meÄ‘uvremenu, oženio se dugogodiÅ¡njom devojkom sa kojom je već dve godine, kako kaže, u srećnom braku.
U Srbiji se ovakve intervencije rade jednom meseÄno. Kod muÅ¡karaca za promenu pola dovoljna je jedna operacija, dok je u suprotnom sluÄaju to mnogo komplikovanije. Posle tretmana pacijenti nastavljaju sa redovnim aktivnostima iako okolina o njima ima iskrivljeno miÅ¡ljenje.
Vremenom je potvrÄ‘eno da je transeksualizam fiziÄki poremećaj, a ne mentalna bolest, perverzija ili životni izbor. S obzirom na to da transeksualci imaju mozak suprotnog pola, jedini uspeÅ¡an naÄin leÄenja je prilagoditi telo mozgu putem hirurÅ¡ke promene genitalija."
Ubistvo zivotinje je samo korak ka ubistvu coveka-Lav Tolstoj
Sva vremena su (GMT +2:00) Beograd, Kaliningrad, South Africa Idi na stranu : 1, 2, 3 ... 41, 42, 43Sledeci
Strana 1 od 43
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
Stavovi koje izražavaju članovi foruma u svojim porukama su njihovi lični stavovi i ne predstavljaju zvanične stavove uredništva emisije "Ključ" i Nataše Miljković.
Svaki korisnik snosi punu moralnu i materijalnu odgovornost za sve poruke koje na forumu napiše. Urednici foruma odriču se odgovornosti za sadržaj tih poruka.