|
Vazno: Za pristup kompletnom sadržaju našeg foruma, neophodna je registracija ili ukoliko već imate nalog, morate biti prijavljeni!
Autor |
Poruka |
Vanja
Urednik foruma

|
|
 |
klarab
Dezurna pricalica

|
|
 |
Aleksandra
Pocetnik

|
|
 |
Kimi
Starosedelac

Pol: 
Pridružio: 23 Apr 2007 Poruke: 2544 Teme: 25 Lokacija: Beogradski pašaluk-čivijaška republika Zemlja:
|
|
Upisano: Ned Maj 27, 2007 1:45 am |
|
 |
 |
Na zalost i ja mislim da su se danasnje ekskurzije svele na sto vece dnevnice ucitelja i profesora. Moj sin je u jos u osnovnoj skoli ali ga sa strepnjom pratim i iscekujem. Na prosloj ekskurziji je jedan njegov drug iz razreda pao kroz prozor i na svu srecu je prosao sa laksim prelomima. Prelazili su kroz prozor iz sobe u sobu i niko naravno nije kriv. Pitam se sta bi bilo da je ne daj Boze bilo bilo vecih posledica ili ... Sto mi je sin stariji vise se plasim ekskurzija i mogucih ishoda. |
vidi ovako, da ti objasnim neke stvari...ekskurzije se danas nisu svele našto veće dnevnice učitelja i profesora...uradi anketu kod profesora i pitaj ih da li je novac koji dobijaju vodeći decu na ekskurzije adekvatan riziku koji oni preuzimaju na sebe...velika većina profesora jedva čeka da se ekskurzije, ovakve kakve su danas, ukinu, jer bi im se ogroman teret svalio s leđa...a i inače su bedno plaćeni...a da li si se zapitala zašto je taj drugar tvog sina ispao kroz prozor?...jel' ga neko tero da se pentra?...zašto se tvoj sin nije pentrao tamo gde mu nije mesto?...verovatno zato što je vaspitan i zna šta se sme a šta ne sme...domaće vaspitanje, porodica, ispravan sistem vrednosti...to je ključ svega
kao što rekoh ranije:
sedmica ima 168 sati....od toga klinci u školi provedu maksimalno 6 sati dnevno, odnosno 30 sati sedmično....to implicira da klinci sedmično provedu maksimalno 1.25 dana u školi a ostatak vremena, tj. 5.75 dana u sedmici, su pepušteni porodici....pitanje...šta misliš, ko ima veći uticaj na klince školarce, nastavnici ili porodica?
|
ICE MAN |
|
 |
Kimi
Starosedelac

Pol: 
Pridružio: 23 Apr 2007 Poruke: 2544 Teme: 25 Lokacija: Beogradski pašaluk-čivijaška republika Zemlja:
|
|
|
 |
Aleksandra
Pocetnik

|
|
 |
Kimi
Starosedelac

Pol: 
|
|
|
 |
klarab
Dezurna pricalica

|
|
 |
Kimi
Starosedelac

Pol: 
|
|
Upisano: Ned Maj 27, 2007 8:55 pm |
|
 |
 |
Ja ne bih bila bas tako sigurna da su deca koja se fino ponasaju kod kuce fina i na ekskurzijama.Ima roditelja koji drze parolu *rad,red,disciplina,kuju svoju decu u zvezde kao njihova deca su fina,prosto se tope od finoce.Secam se da su u srednjoj deca takvih roditelja obicno prva pravila probleme.Mozda bi prvo trebalo vaspitati pojedine roditelje,pa tek onda decu jer znate kako kazu*S kim si,takav si*. |
...što nas opet dovodi do teme vaspitavanja...to što neki roditelji kuju svoju decu u zvezde, to je opet njihova greška...znaš ono fino vaspitano dete, a u stvari živelo pod staklenim zvonom...pa kad ga pustiš s lanca ono podileiše...nije disciplina isto što i tortura, ne mora se tiranijom sprovoditi disciplina...kaže narodna "gvožđe se kuje dok je vruće"
|
ICE MAN |
|
 |
klarab
Dezurna pricalica

|
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
|
 |