Novo na sajtu:

 

Predlažite teme za Jutarnji program
Pet godina foruma
VIP gosti foruma
Forum: Video uputstva
Novi intervjui
Download emisija

 

Ključ - prethodne emisije:

 

Šarlatan sam - tim te lečim
29. Maj 2009.
(Pre)živeti Beograd

22. Maj 2009.
Žene su sa Venere, muškarci su iz pakla?

15. Maj 2009.
Ljubomora: vozi me, ne vozi me

08. Maj 2009.
Srbija između Latinke i Dobrice

24. April 2009.
Kupovina: šarena laža ili ambalaža

10. April 2009.
Zavere: svet strave i užasa

03. April 2009.

... Arhiva emisija

Наташа Миљковић прославила вредан јубилеј - стоту емсију "Кључа"

Ја сам себи најгори критичар

 

* Мој главни грех је што припадам Тијанићевом јату, то је главна тема на свим форумима и онда из тога извлаче све, моје специјалне везе са директором и све остало

* Моја велика мана је што се јако пуно контролишем, волела бих да радим емисију која ће да пусти то моје лудило напоље

Пише Ана Попадић

 

Четвртог децембра емитована је стото издање "Кључа" на РТС. Прва емисије приказана је пре нешто више од две и по године (у мају 2004.), а од тада је кроз студио прошло 500 гостију свих профила и узраста. О актуелним темама ауторка Наташа Миљковић разговарала је са познатим и признатим стручњацима, али и са девојчицама и дечацима који су имали много тога да кажу о одрастању у Србији.

- Веома сам поносна на ових досадашњих сто. Свесна сам да постоје емисије за које је то ништа, које имају много дужи стаж, али ја никада ништа нисам радила "у сто примерака", тако да је за мене ово в

еома важан јубилеј. С једне стране, то што је емисија опстала, а с друге, што је то подухват целе екипе. Јер, ми смо фунцкионисали у непромењеном саставу, сто пута смо успели да нешто заједно створимо - казала нам је Наташа.

Најлакше ради, каже, онда када је на тапету "њена" тема, она која јој је и приватно блиска.

- Некада сам радила теме које су важне, али сам се осећала као кад спремаш испит који не волиш. Тада сам имала и много већу трему. Углавном су то оне приче које се односе на криминал и економију. Оне друге, које се тичу животних ствари, као што су лекарске грешке, злочини у породици, па и дијабетес, страх од смрти, то су теме које су, суштински, од веће користи за гледаоце и које заиста помажу. Зато и ја тада улазим у студио много храбрија и срећнија. На почетку сам имала велику трему. У жељи да то све буде како треба самој себи сам била највећи проблем.

Млада водитељка недавно је изазвала буру у јавности због емисије о деци са Космета. Она каже да је циљ постигнут и да је ништа друго не занима: "Било је најважније да се прича о тој деци, а о томе се само и причало после емисије".

Као и све ТВ куће, и РТС води евиденцију о гледаности. Па, која је емисија од поменутих сто била најгледанија?

- Најгледанија од свих ток шоу емисија уопште био је "Кључ" посвећен Евровизији, после оног скандала у Београду. То издање имало је рејтинг скоро 20 и била најгледанија ток шоу емисија откад постоји електронско мерење.

Без обзира што су прегурали значајан јубилеј, неће бити промене тема у "Кључу" јер, по речима ауторке, мото емисије је "кључ за живот", а то је неисцрпна тема. Наташа редовно прати све оно што се о њеној емсији пише на форумима. Наравно, помно прати и коментаре који се тичу ње саме. И, шта јој "форумаши" највише замерају?

- То што сам Тијанићева (смех). Мој главни грех је што припадам Тијанићевом јату, то је главна тема и онда из тога извлаче све, моје специјалне везе са директором и све остало... Постоје ствари које те на почетку много више погађају или бодре. Временом, научила сам шта могу да очекујем од ког форума, на шта ће да алудира. И ма колико ја урадила емисију која је том форуму идеолошки блиска, комплимента нема. Тај "разговор духова" на форумима веома ми је интересантан и стално га пратим, али га не схватам као критику, јер никада нисам наишла на неку професионалну. Махом су то лични, приватни и естетски критеријуми.

Знамо шта јој замерају други, а шта она себи замера?

- Ја сам себи најгори критичар. Верујем да кад бих писала форум о самој себи, да би он био најбруталнији форум. Али,  односио би се на моје стварне проблеме и недостатке. Један пријатељ ми је својевремено рекао: "Е, Нато, штета што не можеш у емисији да покажеш колико си луда”. Моја велика мана је што се јако пуно контролишем, волела бих да радим емисију која ће да пусти то моје лудило напоље.

Који "кључ" њој недостаје?

- Онај који отвара капије вечног живота, вечне младости. Е, да то имам, онда ми ништа не би фалило, тачно бих знала кад, како и шта да радим.

Povratak na sekciju intervjui

Zelena Inicijativa Burek Forum :: Burek ForumConquiztador, TotalCar, breitling watches, VelikiKuvar Plocasti materijali Stomatoloska ordinacija