Novo na sajtu:

 

Predlažite teme za Jutarnji program
Pet godina foruma
VIP gosti foruma
Forum: Video uputstva
Novi intervjui
Download emisija

 

Ključ - prethodne emisije:

 

Šarlatan sam - tim te lečim
29. Maj 2009.
(Pre)živeti Beograd

22. Maj 2009.
Žene su sa Venere, muškarci su iz pakla?

15. Maj 2009.
Ljubomora: vozi me, ne vozi me

08. Maj 2009.
Srbija između Latinke i Dobrice

24. April 2009.
Kupovina: šarena laža ili ambalaža

10. April 2009.
Zavere: svet strave i užasa

03. April 2009.

... Arhiva emisija

Važno je imati lični pečat!


Press: 9. april 2010.
Novinar: N. Pajić

Nataša Miljković, zaštitno lice RTS-a i autor emisije "Ključ", posle rođenja sina Lazara vratila se na male ekrane kao voditelj Jutarnjeg programa! U intervju za Press, Nataša otkriva kako je došlo do toga da nasledi nekadašnji voditeljski par Jovanu Janković i Srđana Predojevića i koliko je zahtevno raditi ovakvu TV formu.
- Mislim da je moj angažman u Jutarnjem više bila "hitna situacija" ili "sticaj okolnosti". Vratila sam se sa porodiljskog i počela sam da radim sa Zoranom Stanojevićem u redakciji "Oka". Taman sam počela da uživam u toj ekipi, kada je Jutarnji ostao bez voditeljskog para. Saša Barbulović, novi urednik redakcije u čijem je sklopu i Jutarnji, pozvao je mene. Pristala sam, ne znam koliko sam tačno minuta imala dilemu, ali to više nije ni važno.

Koliko je zahtevno raditi jedan takav format?
- Meni je mnogo lakše nego dok sam radila "Ključ". Možda je fizički zamornije, tri su sata živog programa, ali cela ekipa stoji iza programa. Nisam sama i za sve nedoumice imam kolege. Zanimljivo je, neizvesno, uzbudljivo, u početku je možda jedini problem bio kako upamtiti imena tolikih ljudi. Ali, uspela sam, čini mi se.

Da li je po vašem mišljenju važno da voditelj jedne takve emisije da lični pečat?
- Taj lični pečat je važan u svemu. Da li svirali klavir, prodavali cipele... Svaki put kada se obraćate ljudima bitno je da im pokažete ko ste. Koliko ste različiti, a koliko imate iste probleme i slične poglede na svet. Pokazati ko si, kakav si, biti ljudsko biće i pred tim hladnim kamerama, to mi je važno otkako sam prvi put ušla u studio. Da li sam uspela? Kažu mi da jesam, a ja uvek mislim da tu ima još "posla".

Da li vam je bila otežavajuća okolnost što ste došli na mesto već uigranog para Jovane Janković i Srđana Predojevića?
- Više sam mislila o tome kao o ličnoj otežavajućoj okolnosti. Oni su mi dragi prijatelji, dugo godina sam radila sa njima, pa su takve situacije uvek nezgodne. Srećom, zreli su ljudi, pa na kraju nije bilo nikakvih sujeta, niti pukotina u našem odnosu.

Da li vam više odgovara što emisiju radite sami ili bi vam bilo lakše da je vodite u paru?
- Lakše je biti sam nego sa neodgovarajućim partnerom. Kako u životu, tako i pred kamerama. Ti sa kojima bih radila, na moju žalost, imaju već svoje dobro uhodane emisije.

Šta se dešava sa vašom autorskom emisijom "Ključ"?
- Počeće da se emituje uz jesenju šemu. Moj cilj je da ništa sem imena emisije i voditeljke više ne bude isto. To su, naravno, moji planovi, pa je bolje da o "Ključu" pričamo od leta. Ko zna šta će mi tada sve biti u glavi.

Budući da ste pre nekoliko meseci postali majka, da li vam uspeva da uskladite poslovne sa privatnim obavezama?
- Teže je nego pre, ali i lepše nego ikada ranije. Uspevam. Jurim, žurim, za svaki plan imam još tri rezervna u glavi. Postižem sve, i da mi je neko prošle godine rekao da je moguće lepo živeti ovakav život, ne bih mu verovala. Ali, onda se desi neka magija, dođe beba, i sve postane moguće i lako.

Da li vam nedostaje sin kada ste na poslu i kako on reaguje kada vidi mamu na televiziji?
- Nedostaje mi i kada spava. Malo mi ga je i kada smo po ceo dan zajedno. Ali, sa poslom koji radim, više cenim svaki trenutak koji provedem sa njim. Kada me vidi, smeši se i čeka da počnem da se izmotavam. Kad shvati da od toga nema ništa, okrene se na drugu stranu i, ljut, pravi se da ne postojim.

Povratak na sekciju intervjui