Novo na sajtu:

 

Predlažite teme za Jutarnji program
Pet godina foruma
VIP gosti foruma
Forum: Video uputstva
Novi intervjui
Download emisija

 

Ključ - prethodne emisije:

 

Šarlatan sam - tim te lečim
29. Maj 2009.
(Pre)živeti Beograd

22. Maj 2009.
Žene su sa Venere, muškarci su iz pakla?

15. Maj 2009.
Ljubomora: vozi me, ne vozi me

08. Maj 2009.
Srbija između Latinke i Dobrice

24. April 2009.
Kupovina: šarena laža ili ambalaža

10. April 2009.
Zavere: svet strave i užasa

03. April 2009.

... Arhiva emisija

The Best Women: Nataša Miljković


The Best Shop Magic: novembar 2011.

U vašoj biografiji stoji da stalno negde žurite i ispostavilo se da idete u korak sa ovim brzim tempom života. Mnogo toga ste postigli, ali šta ste zapravo izgubili u toj jurnjavi?
- Zapravo, ništa nisam izgubila. Sve sam završavala na vreme, ili pre vremena, da bih sačuvala mesto za prave stvari. I danas se trudim da budem brza kako bih polako mogla da radim ono najvažnije: igram se sa sinom, čitam, volim..

Vaša televizičnost podrazumeva opuštenost i osmeh. Čini mi se da se danas u Srbiji smeh ne prašta, kako se svi kriju iza takozvane ozbiljnosti. Mislite li da ste upravo vašim takvim stavom i doprli u većinu srpskih domova? Da li je to poruka sa kojom želite da probudite srpske gledaoce?
- Nije stvar u smehu, čini mi se. Gledaocima se smeju sa svih strana. Namešteni, izveštačeni osmesi blješte sa tv ekrana. Moja poruka njima, to sam ja. Ne nudim im ništa bolje od toga. Nekad osmeh, nekad ne, ali, uvek normalan i zdrav odnos prema životu.

Ko vas je u poslednje vreme nasmejao, a čemu ne možete da prestanete da se smejete?
- U poslednje vreme, smejem se samo svom sinu. Šta god da radi, smešan mi je.

U čemu ste najviše profitirali u životu, a u čemu iz odnosa sa vašim nadređenim, godpodinom Tijanićem?
- On mi je dao šansu, u vreme kad je niko ne dobija. Da nije bilo njega, verovatno bih ja danas živela neki sasvim drugačiji život. Sa osamnaest godina, među tri hiljade kandidata, meni je otvorio vrata jednog sasvim drugačijeg sveta. Kasnije, u nekim teškim profesionalnim situacijama, pomagao mi. Teret koji nosim, ne proističe iz mog odnosa sa njim, već iz umišljenih scenarija, predrasuda i stereotipa ove sredine. Mlograđansko zadovoljstvo "velikih moralista". Naravno, naučila sam sa time da se borim. Kako god, moj profit, uvek će biti veći od štete koju sam imala.

Koliki teret i odgovornost nosite na sebi time što se bavite javnim poslom?
- Ne razmišljam o tome. I da se ne bavim ovim poslom, ne bih radila stvari kojih se stidim, volela bih svoje prijatelje i trudila se da budem što bolja mogu. Odgovornost ne proističe iz posla, već iz karaktera i vaspitanja.

Na koja svoja znanja ste posebno ponosni, a o čemu ne znate apsolutno ništa?
- Recimo, da mi se u poslednje vreme čini da baš o stvarima o kojima znam mnogo, zapravo, ne znam baš dovoljno. Što više znam, to ništa ne znam, da citiram starog filozofa. Ali, baš, baš ništa ne znam o fizici i mislim da su fizičari neka posebna vrsta ljudi.

Koje su tri najvažnije stvari koje ste naučili o upravljanju medijima?
- Mediji su više psihologija nego filozofija, više ideja nego novac, i više novac nego sloboda. Ako sam jasna.

Koje su najpopularnije teme u Srbiji danas?
- Popularne su teme u kojima se kuka kako nam je neko drugi kriv. Političari, Evropa, Amerika, ubice, nasilnici, doktori... A kada se potegne tema "zašto više ne čitate knjige", "zašto toliko pušite, pijete..", " zašto "ne dam" i "neću" pišete pogrešno", "zašto nemate vremena za svoju decu"... tada većina pogne glave i neće da sluša. Da skratim, naše popularne teme su one koje nam olakšavaju osećaj sopstvene odgovornosti.

U svojoj karijeri niste preskočili nijedan stepenik i rekla bih da je to jedini i pravi put ka uspehu, ali u kojim trenucima vam je bilo najteže?
- Najteże mi je bilo kad su me zvali da "uđem u lift", a ja nisam znala kako da ih odbijem. Više volim peške i sama.

Da li je novinarstvo večita borba za istinu? Šta vas je podstaklo da se bavite takvim poslom?
- Otac mi je bio novinar. Otkad sam rođena, za drugi posao kao da ne znam. Noću nekad nisam mogla ni da spavam od pisaće mašine na kojoj je radio... Ali, sviđao mi se taj zvuk.

Po cenu čega biste se odrekli rada ispred kamera za onaj iza kamera?
- Ta faza, neminovno, dolazi. Neću ni stariti, ni umirati pred kamerama. Da vam pravo kažem, radujem se tom preseljenju. Život iza kamere je mnogo uzbudljiviji.

Šta vas čini posebnom? Kada ste prvi put kod sebe osetili taj poriv ka javnom životu, eksponiranju?
- Taj poriv, verovali ili ne, nemam ni danas. Moj izbor uvek je bio novinarski, ali, ne voditeljski. Naravno da volim svoj posao, ali ne doživljavam ga kao svoj poligon za sopstveni egoizam. Moj posao je isti kao bilo koji drugi, samo što moram malo više da se šminkam.

Koja je najozbiljnija stvar koju ste napravili u životu?
- Postala sam majka, napravila sam jedan život i sada, pravim čoveka. Ništa od toga nema ozbiljnije.

Za čim žalite?
- Veliko pitanje za maleni intervju.

Izdvojte nam top 3 stvari kojih se nikada nećete odreći?
- Svoje mašte, slobode i prijatelja.

Čijoj reputaciji zavidite?
- Nekim pametnim ljudima se divim, uživam u njima. Maja Lalić, Goran Marković, Miloš Ignjatović iz Exita, recimo. A zavidim ljudima bez značaja, a sa reputacijom. Nije mi jasno kako to uspevaju.

Koja je najinspirativnija osoba koju ste ikada upoznali i zašto?
- Ljudi iz prethodnog pitanja, plus Igor Mandić, Aleksandar Stanković, Srbijanka Turajlić.. Volim poštene, hrabre ljude koji idu daleko ispred ovog vremena. Puštam ih da me vode i slušam svaku reč koju izuste. Posebno inspirativni su mi neki obični, nepoznati ljudi, majstori u svojim poslovima koji, uprkos svemu, uspevaju da budu zadovoljni i zaljubljeni u ono što rade. Moj automehaničar, šnajderka, kuvar u jednom restoranu uspevaju da žive lepo i kad im drugi to ne daju.

Koja je to najglamuroznija stvar koju ste ikada obukli i za koju priliku?
- Ne znam šta je bilo najglamuroznije, ali, uživala sam u slikanju za The Best Shop. Max and Co je moja omiljena odeća, za mene je to više od glamura.

Vaš najveći uspeh do sada?
- Moj uspeh su 20 godina rada, 5 godina ljubavi i dve i po godine suštinske životne radosti koja upravo izgovara prve reči.

Koje su to male, dnevne stvari koje vas čine živom, srećnom?
- Knjiga, film, trening, lepo vino, igre istine sa drugaricama i basket sa mojim sinom.

Zbog čega je igrati žensku ulogu na srpskoj sceni zahtevno, a zbog čega sasvim izuzetno?
- Žena na srpskoj sceni može lepo da se uda, ili da se nikad ne uda. Nadobijaće se komplimenata za izgled i rad, ali, moraće na vreme da okrene leđa, kako ne bi čula sve tračeve o sebi. Umorna je, ali svuda je bila. Okružena ljudima, ali uglavnom sama. Sve što zaradi, troši na odeću, ali, mora da bude lepo obučena, kako bi mogla da radi i dalje.. Hoćete li da nastavim?:)

Povratak na sekciju intervjui

Zelena Inicijativa Burek Forum :: Burek ForumConquiztador, TotalCar, breitling watches, VelikiKuvar Plocasti materijali Stomatoloska ordinacija