Novo na sajtu:

 

Predlažite teme za Jutarnji program
Pet godina foruma
VIP gosti foruma
Forum: Video uputstva
Novi intervjui
Download emisija

 

Ključ - prethodne emisije:

 

Šarlatan sam - tim te lečim
29. Maj 2009.
(Pre)živeti Beograd

22. Maj 2009.
Žene su sa Venere, muškarci su iz pakla?

15. Maj 2009.
Ljubomora: vozi me, ne vozi me

08. Maj 2009.
Srbija između Latinke i Dobrice

24. April 2009.
Kupovina: šarena laža ili ambalaža

10. April 2009.
Zavere: svet strave i užasa

03. April 2009.

... Arhiva emisija

Urazumite se pušači i političari!

Prošle nedelje na Prvom programu RTS bile su dve divne emisije "Ključ" i "Da, možda, ne", koje su vodile Nataša Miljković, prvu, a Olivera Kovačević drugu. Gledaocima je mnogo štošta korisnog pojašnjeno u prvoj emisiji o štetnosti duvana, a u drugoj potvrđen stav američke politike prema Srbiji, a i prema celom svetu.

Gledao sam sa oduševljenjem emisiju o štetnosti duvana gde su doktorke do detalja i naučno i praktično dokazivale to na licu mesta da je duvan, veoma štetan, jer se pušenjem pored trovanja nikotinom truje i ugljen-dioksidom. Rekoše i to, da je i sam nikotin "oplemenjen" još nekom opojnom supstancom i pojačava zavisnost pušača, te im je veoma teško odvikavanje - apstinencija od pušenja. Nasuprot njima - doktorkama bila su dva, zbog njihovog šeretskog, neukusnog i štetnog (nehumanog) ponašanja, ne mogu reći gospodina prosto prkosila i doktorkama i nepušačima.

Jedan je upućivao nepušače na Bahame gde nema duvanskog dima, a drugi (Slovenac) smešeći se ispriča kako je veliki kafić od 300 metara kvadratnih pregradio na dva dela, na deo - kafić gde se samo pije, a ne sme pušiti, i drugi deo - stan gde se, naravno, sme i pušiti i piti. Dakle, briga njega za sve, jer mu je cilj da zarađuje pare. Tako je izigrao slovenačke propise i nadmudrio njihovog zakonodavca - kako i sam s prkosno reče. U emisiji "Da, možda, ne", od petoro učesnika samo je jedan štitio Srbiju, dok su svi ostali opravdali američku politiku prema Srbiji i prema čitavom svetu, kako ko. Ne mogu da razumem one koji nisu Amerikanci, zašto podržavaju takvu agresivnu politiku prema celom svetu. Pogotovu me strašno ljuti Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, koji otvoreno opravdava američku agresiju po svetu, jer tako zarađuju proizvodeći razna naoružanja, što im je glavni cilj da dođu do koristi, bez obzira što nevini ginu.

Kulminaciju mog razočarenja dostiže vest da je taj Den Tana jedini kandidat za predsednika FK Crvena zvezda, jer će on "spasiti" ovaj klub. Dakle, gospodo pušači i političari, urazumite se i nemojte nas ugrožavati, već nam pomozite da preživimo i da pristojno živimo. Političarima poručujem da ne zaborave da je sud javnog mnjenja najjači i najpravedniji, ali i najteži.


Radojko Dubičanin
Trstenički Odžaci

Povratak na sekciju odjeci

Zelena Inicijativa Burek Forum :: Burek ForumConquiztador, TotalCar, breitling watches, VelikiKuvar Plocasti materijali Stomatoloska ordinacija